So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Start-upi zaposlujejo: iščejo se inženirji pa tudi kakšen prodajnik

Čas branja: 2 min
02.06.2015  22:47
Start-upi seveda niso veliki zaposlovalci delovne sile; ko enkrat to postanejo, jih navadno ne označujemo več za start-upe.
Start-upi zaposlujejo: iščejo se inženirji pa tudi kakšen prodajnik

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Teja Cerar dodaj
Andraž Logar dodaj
API dodaj
Toshl dodaj

Kljub temu marsikatera mlada tehnološka podjetja iz Slovenije nenehno iščejo dobre kadre. Najpogosteje so to raznovrstni spletni in mobilni programerji pa tudi prodajniki in trž­niki. Spodaj si lahko ogledate ponudbo prostih delovnih mest, še več služb pa lahko najdete na specializiranem portalu [startupjob.si] .

Kadrovanje za mlada podjetja sicer ni preprosto. Teja Cerar iz podjetja Mesi, ki razvija medicinske pripomočke, pravi, da si marsikateri start-up ne more privoščiti dobrih in izkušenih kadrov, vlaganje v izobraževanje neizkušenih kadrov pa je lahko tvegano. Cerarjeva tudi opaža, da nima veliko mladih Slovencev kakšne močne motivacije za odkrivanje lastnih zmogljivosti in gradnjo kariere. »Imam občutek, da se bojijo novih izzivov, saj je med mladimi prevladuje prepričanje, da so nadomestljivi, in zato ne sprejemajo tveganj,« dodaja.

Andraz_Logar.20150602194509.jpg.o.240px.jpg
Kronična nefleksibilnost, apriorni pesimizem, nedojemanje pomena ustvarjanja dolgoročne vrednosti - to so ovire za slovensko delovno silo, ki pa niso nepremostljive.

Andraž Logar, direktor 3fs

Nefleksibilnost in pesimizem

»Dobre kadre je težko dobiti kjerkoli po svetu. Slovenija tu ni kaka izjema,« meni Andraž Logar, direktor kranjskega podjetja 3fs, ki se ukvarja z razvojem aplikacij. Vseeno pri nas opaža nekaj očitnih ovir, a jih je po njegovih besedah mogoče premagati. »To so denimo kronična nefleksibilnost, ki je posledica kulture in davčne politike; apriorni pesimizem, ki je posledica nekega za nas preživetega časa in vpliva medijev; nedojemanje ustvarjanja dolgoročne vrednosti, kar pomeni tudi nezainteresiranost za možnosti,« pojasnjuje.

Logar večinoma išče ljudi iz IT-stroke, na vsake toliko časa tudi vodje projektov in oblikovalce, »v glavnem družboslovce, ki so sposobni ustvarjati dodatno dodano vrednost«. Ponuja od 1.500 do tri tisoč evrov plače, vsem zaposlenim v okviru spin-off podjetij pa tudi opcije. »Stremimo za redno zaposlitvijo za nedoločen čas. Napredovanja se zgodijo na podlagi presoje nadrejenih, ponavadi po korakih, za 500 evrov,« pravi.

Pozitivne lastnosti

Kljub nekaterim pomanjkljivostim ima slovenska delovna sila (vsaj takšna, kakršno iščejo pri Mesiju in 3fs) veliko več pozitivnih lastnosti. To so po Logarjevem mnenju izobrazba, znanje jezikov in nadpovprečna zagnanost za delo, Cerar pa predvsem opaža željo po delu na mednarodnih trgih, kar je »zagotovo konkurenčna prednost pri zaposlovanju«.

1. Chipolo - Razvijalci

Opis: Inženir za Android: zahtevajo visokošolsko izobrazbo računalniške smeri, najmanj dve leti izkušenj s programiranjem v sistemu And­roid, dobro znanje programiranja v javi, izdajo vsaj ene originalne aplikacije za Android v zadnjem letu, izkušnje z API, splošno poznavanje smernic v mobilni tehnologiji.

Razvijalec za iOS: zahtevajo visokošolsko izobrazbo računalniške smeri, najmanj dve leti izkušenj s programiranjem v sistemu iOS, dobro znanje programiranja z Objective-C, izdajo vsaj ene originalne aplikacije za iOS oziroma poznavanje tovrstnih postopkov, izkušnje z API, splošno poznavanje smernic v mobilni tehnologiji.

Spletni razvijalec: pričakujejo znanje o PHP in MySQL, razumevanje Object Oriented Programminga, HTML5, CSS in JavaScripta, dobro znanje PHP-okvirjev, željo po učenju, sposobnost delovanja v ekipi.

Kraj: Hrastnik

Prijave: [skrci.me]

2. D.labs - Razvijalci

Opis: Iščejo programerje za Windows Phone, iOS in Android. Od kandidatov pričakujejo različna znanja in izkušnje z Objective-C, XCode, iOS in Android API, C#,.NET (odvisno od delovnega mesta). Zahtevajo tudi poznavanje smernic na področju programskih okolij, zgodovine že izdanih aplikacij, željo po učenju, sistematičen način reševanja težav in tekoče znanje angleščine.

Kraj: Ljubljana

Prijave: [skrci.me]


3. Modra Jagoda - Vodja prodaje

Opis: Pričakujejo kandidate z vsaj tremi leti izkušenj v farmacevtski industriji, dobrimi sposobnostmi komunikacije in prodaje, sposobnostjo razvoja in vodenja strukturiranega prodajnega procesa, visokimi moralnimi in etičnimi standardi, dobrim poznavanjem angleškega in hrvaškega/srbskega jezika, pisno in ustno.

Kraj: Ljubljana

Prijave: [skrci.me]

4. Toshl - Višji razvijalec za iOS

Opis: Pri podjetju iščejo kandidate z znanjem Objective C, Cocoa Touch, CoreData ter s poznavanjem smernic v tehnološkem svetu. Prednost imajo tudi tisti, ki se spoznajo na delo z API in imajo izkušnje z animacijo.

Kraj: Kranj

Prijave: [skrci.me]


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...