So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Slovenski sup na Kickstarterju zbral več kot 300 tisoč dolarjev

Čas branja: 2 min
15.05.2015  13:34
Ekipa ob tem že intenzivno nadaljuje projekt, njihova glavna skrb je trenutno izpolnitev obljub prvim podpornikom ter zagon proizvodnje, s katero bodo začeli že danes
Slovenski sup na Kickstarterju zbral več kot 300 tisoč dolarjev

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Samonapihljivi sup z električnim motorjem SipaBoards, za katerim stoji slovenska ekipa, je na Kickstarterju navdušil ljubitelje veslanja na deski. Ob koncu kampanje so namreč prvotno načrtovanih 150 tisoč dolarjev presegli za več kot polovico. Zbrali so okrog 340.0000 dolarjev oz. skoraj 300 tisoč evrov.

ekipa-sipa-boards15-be.1430243438.jpg.n.960px.jpg

Ekipa ob tem že intenzivno nadaljuje projekt, njihova glavna skrb je trenutno izpolnitev obljub prvim podpornikom ter zagon proizvodnje, s katero bodo začeli že danes.

V ekipi so nad rezultatom sicer navdušeni, saj so si zastavili najvišji cilj slovenskih projektov na Kickstarterju do sedaj, a kljub temu jih dosežek ne preseneča. "Upali smo, da nas bodo kupci odkrili in vse kaže na to, da so nas. Zelo smo bili veseli odzivov podpornikov, ki so prepoznali kakovosten izdelek in to, da smo zaupanja vredna ekipa".

Prva dostava do septembra

"Edina težava so bili potencialni kupci, ki so želeli sup takoj, predvideno pa jih bomo dostavili avgusta ali septembra," je ob zaključku kampanje povedal ustanovitelj SipaBoards Sebastjan Sitar ter dodal, da kljub zaključku kampanje na Kickstarterju dela ni zmanjkalo.

Podporniki supa so na Kickstarterju oddali kar dobrih 250 prednaročil za SipaBoards, največ iz Združenih držav Amerike. Zamudnikom pa bodo v ekipi omogočili tudi ugodno prednaročilo supa v njihovi spletni trgovini, so dodali.

"Odzivi so bili odlični"

V času kampanje so v Avstriji, Italiji, Združenih državah Amerike ter v Sloveniji potekale predstavitve prototipa, odzivi ljudi so bili odlični, pojasnjujejo v ekipi. Avstralski tekmovalec in inštruktor supanja Tony Ruault je o SipaBoards povedal, da "začetnikom bistveno olajša napor, saj se lahko takoj posvetijo tehniki veslanja in uživanju, namesto da bi se mučili in tako hitro izgubili veselje do čudovitega športa na vodi".

"Zanimanje so pokazali domači in tuji vlagatelji, vendar se resno o tem še nismo pogovarjali," pravijo v ekipi SipaBoards. "Izzivov ne bo zmanjkalo, a kakršni koli bodo, imamo dovolj strokovnega znanja in zagona, da jim bomo kos," so še dodali.

Primeren za začetnike in otroke

Z inovacijo so želeli v ekipi SipBoards veslanje na deski, ki postaja vse bolj priljubljen vodni šport, narediti dostopnejše, zato so ga oblikovali na način, da je primeren tudi za začetnike in otroke. Sup se s pomočjo električne baterije napihne sam, potisni motor SipaDrive pa pomaga ohranjati smer in ravnotežje, kar bo okrepilo varnost tega vodnega športa.

Tretji med slovenskimi projekti

Pred SipaBoards sta po višini zbranih sredstev med slovenskimi Kickstarter projekti višje na lestvici projekt električnega kolesa Flykly, ki je leta 2013 nabral dobrih 700.000 dolarjev, ter dizajnerska skodelica za kavo v obliki kozjega roga Goat Mug, ki je na Kickstarterju doslej zbrala okoli 460.000 ameriških dolarjev.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...