So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

'NE postanite start-up podjetniki'

Čas branja: 1 min
13.05.2015  15:17
"Delo startup podjetnika sploh ni zabavno, niti ni dober način služenja denarja."
'NE postanite start-up podjetniki'

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Mike Edelhart dodaj
PC Magazine dodaj
Start dodaj
Reuters dodaj

Ne postanite startup podjetniki. Podjetništvo je tako kot poklicni balet, za nič drugega nimaš časa in nihče te zares ne spoštuje. Če le lahko, počnite nekaj drugega, pravi Mike Edelhart, prvi urednik računalniške revije PC Magazine, danes pa vodilni v investicijskem skladu Social Starts.

Delo startup podjetnika sploh ni zabavno, niti ni dober način služenja denarja. "Še nikoli nisem srečal človeka, ki je želel zaslužiti in mu je to uspelo v startup podjetju. Delajte raje v velikem podjetju," je svetoval udeležencem podjetniške konference Podim 2015.

edelhart.1431522915.jpg.n.960px.jpg
Vir slike:Youtube

Pasti so povsod

Če pa že vztrajate, je edini pravi razlog za podjetniško kariero ta, da vas je vaša ideja popolnoma prevzela. A pozor, tudi tu se skriva past. "Še posebej investitorji dobro vemo, da podjetnik v svojo idejo ne sme biti preveč zaljubljen."

Treba je namreč biti realen in poznati svoje močne in šibke točke. Tudi čas mora biti pravi, najbolj pomembno pa je, da dejansko imaš delujočo poslovno idejo in izdelek oz. storitev, za katero bodo ljudje pripravljeni plačati.

"Start-upi uspejo zaradi ekipe"

Podjetnike je opozoril še, da startupi ne uspejo zaradi tehnologije same, ampak zaradi ekipe, kupcev in pravega trenutka. "Soočite se s kruto resnico: Nikogar ne briga vaša genialna ideja in ali vam bo uspelo ali ne. V vašo idejo jih morate prepričati. Vaš največji izziv je premagati indiferentnost kupcev, ne pa konkurenco," je dejal.

Za konec pa je udeležence se spomnil, da je življenje lahko zelo dolgo ali pa tudi zelo kratko. "Na smrtni postelji nihče ne reče: Žal mi je, da nisem več časa preživel v pisarni."

Edelhart je trinajst let preživel pri Ziff Davis v raznih izvršilnih in uredniških položajih, med drugim je bil izvršilni urednik revije PC Magazine, urednik PC Week in urednik/založnik PC/Computing. Prav tako je delal kot svetovalec za spletne strategije za Bloomberg, Reuters, AARP in ostala velika medijska in spletna podjetja.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...