So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Napetost se stopnjuje: znanih pet finalistov za start-up leta

Čas branja: 2 min
13.05.2015  13:29
Ekipe InoVine, Koinhab, Kraken, SBT in Tibopo so se uvrstile med pet finalistov tekmovanja za start-up leta.
Napetost se stopnjuje: znanih pet finalistov za start-up leta

Obveščaj me o novih člankih:  

Na prvi dan podjetniške konference PODIM je posebna enajstčlanska ekipa ocenjevalcev najprej razkrila pet finalistov, zvečer pa bo na gala dogodku razglašen zmagovalec. Lani je to postalo podjetje OOG, ki je razvilo merilnik tekočine v steklenici H2O-Pal. Več o lanskem zmagovalcu na [www.startaj.si] .

Startup-leta-2014-OOG-zmagovalec.1431348168.jpg.w.600px.jpg
Odlomek s podelitve lanskega start:up leta. To je postal OOG, ki ga vodi Igor Marjanovič

Podim v luči sodelovanja med start-upi in večjimi podjetji

Konferenca Podim 2015 bo letos na sporedu že 35., danes in jutri pa bo gostila več kot 50 priznanih domačih in mednarodnih strokovnjakov ter okoli 600. Med osrednjimi govorniki bo zvezdnik ameriškega socialnega in spletnega podjetništva Tristan Pollock. Z idejami, ki jih je uresničil v startup podjetju Storefront, po navedbah organizatorjev pomembno spreminja svet e-trgovanja in maloprodaje, pred tem pa je uspešno razvil svoj prejšnji startup SocialEarth.

Vzporedno bo potekal tudi t. i. Podim Challenge, v okviru katerega se bodo perspektivna startup podjetja iz regije Alpe-Adria predstavila investitorjem tveganega kapitala. Pet izbranih podjetij se bo imelo priložnost predstaviti na odru konference, ostalim podjetjem pa bodo v sklopu PODIM 1:1 omogočili individualna srečanja z investitorji.

Letošnja, 35. konferenca se bo osredotočila na sodelovanje med startupi in uveljavljenimi podjetji. Vsako uspešno podjetje mora biti zaradi potrebe po nenehnem inoviranju tudi startup podjetje, hkrati pa si mora vsako startup podjetje želeti postati uspešno in veliko. "Sodelovanje med velikimi in malimi pa lahko vodi k še večjim uspehom," so zapisali na spletni strani konferencewww.podim.si.

Kdo so finalisti:

Ekipa INOVINE: rešitev za ekspresno proizvodnjo penin MagYeast

Podjetje InoVine je prepoznalo potencial in priložnost predvsem v skrajšanju izredno zamudnega postopka čiščenja penine, ki je predpogoj za prodajo penine na trg. Zasnovali so inovativno rešitev za hitro magnetno separacijo kvasne usedline iz steklenice penine, ki ta postopek skrajša iz sedanjih nekaj tednov na zgolj 30 minut.

Ekipa KOINHAB: platforma za skupinsko gradnjo Coinhab

EkipaCoinhab je platforma za kolektivno gradnjo, kjer se graditelji povežejo in tako prihranijo od 30% pri gradnji. Ekipa želi rešiti perečo problematiko predragih stanovanj, posebej v urbanih središčih in okolici, ki so postala popolnoma nedostopna za srednji sloj.

Ekipa KRAKEN: tihe plavutke za podvodni ribolov "Silence in fishworld"

Konstruktor, inovator ter uspešen podjetnik Maks Robinik z ekipo KRAKEN predstavlja prve neslišne karbonske plavuti na svetu, ki se uporabljajo tako za vrhunski podvodni ribolov, kot tudi za potapljanje na vdih, ki so popolnoma neslišne in plavalcu obenem omogočijo 40% večji izkoristek moči, še vedno pa ohranja karakteristike predhodnih plavuti.

Ekipa SBT: orodje za upravljanje tveganj in odločanje SBR oz. Silver Bullet Risk

Ekipa Silver Bullet Risk je razvila orodje za upravljanje tveganj in odločanje, ki rešuje problem celovitega upravljanja tveganj v podjetju in pomaga vodstvu voditi podjetje s sprejemanjem boljših odločitev. Poda jim informacije o težavah in priložnostih, ki lahko bistveno vplivajo na poslovanje podjetja. Lahko prepreči propad podjetja, ali pa jim 2-3 x poveča EBITDA.

Ekipa TIBOPO: sistem za nadzor dvoročnega upravljanja z vozili mDrive

mDrive je napreden tehnološki sistem za nadzor dvoročnega upravljanja z vozili. Pomaga reševati pomemben dejavnik v prometni varnosti, to je motnja pozornosti-distrakcija (telefoniranje, pisanje smsov, prehranjevanje, kontrola radia, urejanje videza kot je ličenje ,...). Sistem drastično zmanjša možnosti distrakcij in pomaga reševati življenja in zmanjšuje gospodarsko škodo.

Soorganizatorji Podima so iniciativa Startup Slovenija, Slovenski podjetniški sklad, Gospodarska zbornica Slovenije, Univerza v Mariboru, Evropska komisija, ustanova KWF z avstrijske Koroške ter center za raziskave in prenos tehnologij s sedežem v italijanskem Vidmu Friuli Innovazione.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...