So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

SipaBoards že zbral zastavljenih 150 tisoč dolarjev

Čas branja: 1 min
30.04.2015  09:28
Najbolj ambiciozen slovenski projekt na Kickstarterju SipaBoards, ki je s kampanjo na platformi za množično financiranje pričel sredi aprila, je v dobrih dveh tednih presegel zadani cilj.
SipaBoards že zbral zastavljenih 150 tisoč dolarjev

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Za zagon proizvodnje prvega samonapihljivega supa na svetu so v ekipi SipaBoards zbrali že dobrih 150 tisoč dolarjev, s čimer so dosegli svoja pričakovanja.

Po besedah ustanovitelja Sebastjana Sitarja "zdaj ni nobenega dvoma več, da gre za vrhunski izdelek. To smo vedeli že prej, a zgraditi znamko in zaupanje vanjo je velik izziv".

V prvi polovici kampanje so predstavitve SipaBoards potekale na lokacijah v Sloveniji, Avstriji, Italiji in celo Združenih državah Amerike. V ekipi pojasnjujejo, da jih najbolj veselijo pozitivni odzivi industrije in poznavalcev športa.

ekipa-sipa-boards15-be.1430243438.jpg.n.960px.jpg

Veliko kupcev iz Slovenije

"Čestitke in poslovne ponudbe prihajajo z vsega sveta, a ta hip razmišljamo predvsem o zagonu proizvodnje in čim prejšnji dostavi prvim podpornikom. Veliko kupcev je iz Slovenije, kar nas še posebej veseli. Kjerkoli smo SipaBoards predstavili, je bil uspešnica."

Do srede zjutraj so podporniki Sipaboards na Kickstarterju naročili več kot 120 pametnih supov, eden izmed štirih prototipov pa je v teh dneh prispel tudi v Avstralijo, so povedali v ekipi SipaBoards.

Kaj sploh je sipaboard

Sipaboard je samonapihljiv sup (stand up paddleboard) ali deska, na kateri veslamo stoje, na električni pogon. Zaradi tega je deska bolj stabilna, veslanje pa preprostejše in dostopno tudi tistim, ki za takšno veslaško avanturo sicer nimajo dovolj moči - otrokom, starejšim in ljudem v slabši fizični kondiciji. Na njem pa bodo tudi začetniki hitreje osvojili osnove supanja, kot pravimo temu vse bolj priljubljenemu športu.

Bistvo njihove inovacije, ki so jo poimenovali sipaboard, je električni pogon. Ta je le pomožen in ne nadomesti veslanja. Več si lahko preberete v članku na [www.startaj.si] .


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...