Kako zmagati v dobi robotizacije služb Kako zmagati v dobi robotizacije služb Pet pogojev za uspešen prehod v nove oblike služb – od skupnih pristopov do zakonodajnih podlag
Bergman: Umetna inteligenca je trenutno najpomembnejši tehnološki trend Bergman: Umetna inteligenca je trenutno najpomembnejši tehnološki trend »Treba je razumeti tehnologijo, ki je na voljo, in ves čas slediti trendom,« je udeležencem 5. Konference slovenskih izvoznikov na Brdu pri Kranju povedal Nicklas Bergman.
Obogatena resničnost prinaša občutek lastništva še pred samim nakupom Obogatena resničnost prinaša občutek lastništva še pred samim nakupom Ne le, da so stranke pripravljene virtualno predstavljen izdelek kupiti prej, za njega so pripravljeni odšteti več.

Na Travelstarterju tudi savna

Čas branja: 1 min
28.04.2015  10:34
Med prazniki, ko turizem zacveti, smo pogledali turistično ponudbo na Travelstarterju.

domacija-skvor1-psu.1430159313.jpg.o.600px.jpg
Ob galeriji in apartmajih bo na domačiji Škvor v Robidišču kmalu tudi savna.

Tam, kot smo že pisali ( Najpodjetniška ideja: Če sofinan­cirate prenovo hostla, dobite brezplačne prenočitve ), manjši ponudniki z množičnim financiranjem (crowdfunding) zbirajo denar za svoje turistične projekte, podpornikom pa v zameno ponujajo različne nagrade. Med šestimi odprtimi projekti na Travelstarterju smo opazili tudi domačijo Škvor iz Robidišča, najzahodnejše slovenske vasi.

V hiši, kjer so uredili vaško galerijo, bodo naredili še mini savno s kotičkom za branje in igranje. Hkrati bodo v tej in sosednji hiški, kjer imajo dva apartmaja, uredili ogrevanje, da bodo lahko goste sprejemali vse leto. Po predračunih za savno in ogrevanje potrebujejo 14.300 dolarjev (13.400 evrov), ki jih zbirajo na Travelstarterju. »Delali bomo postopno, po finančnih zmožnostih, prednost ima savna,« pravi Staša Mesec, ki s partnerjem Simonom Škvorom oživlja Robidišče, o čemer smo že pisali ( Robidišče, najzahodnejša vas, je čedalje bolj obiskana ). Podpornike bosta nagradila s tistim, kar na domačiji najlažje ponudijo - od zelenjave do prenočitev.

Poštena igra

»Denar zbiramo na Travelstarterju zato, ker sami ne zmoremo na hitro investirati vsega, saj smo v obnovo hišk vložili več od začetnih načrtov, vseeno pa bi radi savno in ogrevanje čim prej dokončali, da podaljšamo turistično sezono,« razlaga Staša Mesec. Za množično financiranje so se odločili zato, ker je najbolj poštena igra: ljudje prispevajo, vlagatelj jim v zameno nekaj ponudi, na koncu pridobijo vsi. »Na Travelstarterju se moraš potruditi in ljudi prepričati s storitvijo in nagrado, da te podprejo. Vse je odvisno od tebe, pri bančnem posojilu pa od papirjev,« dodaja.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Obogatena resničnost prinaša občutek lastništva še pred samim nakupom

Ne le, da so stranke pripravljene virtualno predstavljen izdelek kupiti prej, za njega so pripravljeni odšteti več.

Posel 2030
Zdravje
Zdravje Razvoj medicine močno prehiteva naše finančne zmogljivosti

Bliskovit razvoj novih tehnologij prinaša visoke cene in s tem omejitve pri dosegljivosti zdravljenj. Katere dosežke medicine v...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Kako zmagati v dobi robotizacije služb

Pet pogojev za uspešen prehod v nove oblike služb – od skupnih pristopov do zakonodajnih podlag

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Bergman: Umetna inteligenca je trenutno najpomembnejši tehnološki trend

»Treba je razumeti tehnologijo, ki je na voljo, in ves čas slediti trendom,« je udeležencem 5. Konference slovenskih izvoznikov na Brdu...