Nove tehnologije za spopad s poslovnimi prevarami Nove tehnologije za spopad s poslovnimi prevarami Poslovne prevare v nabavnih postopkih podjetjem še vedno povzročijo veliko škode. Kakšne rešitve prinašajo nove tehnologije in zakaj so zaposleni še vedno ključni za preprečevanje prevar?
Slovenija na poti k avtonomni in električni mobilnosti Slovenija na poti k avtonomni in električni mobilnosti V Ljubljano prihaja omrežje za souporabo kitajskih električnih avtov, avtomobilski grozdi Avstrije, Madžarske in Slovenije pa stopajo na pot razvoja avtonomne in električne mobilnosti.
(Intervju) Julij Božič: Podatki so novodobna nafta (Intervju) Julij Božič: Podatki so novodobna nafta Zakaj verjetno potrebujete inovacijsko pisarno in zakaj je čas, da si znova ogledate Terminatorja?
Bo umetna inteligenca ustvarila toliko delovnih mest, kot jih bo odpravila? Bo umetna inteligenca ustvarila toliko delovnih mest, kot jih bo odpravila? Do največje izgube delovnih mest zaradi umetne inteligence bo prišlo v panogah proizvodnja in transport. Gari Kasparov bi dejal, da gre za ceno napredka. Pa vendar naj bi umetna inteligenca po napovedih PwC ustvarila vsaj toliko delovnih mest, kot jih bo odpravila.
Lahko nove tehnologije zmanjšajo tveganja kajenja? Lahko nove tehnologije zmanjšajo tveganja kajenja? Eden glavnih ciljev trajnostnega razvoja ZN na področju zdravja je zmanjšanje tveganj kajenja. Lahko tehnologija pomaga kadilcem, zmanjševanje škode pa postane glavno gonilo ustvarjanja dobička?

Na Travelstarterju tudi savna

Čas branja: 1 min
28.04.2015  10:34
Med prazniki, ko turizem zacveti, smo pogledali turistično ponudbo na Travelstarterju.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

domacija-skvor1-psu.1430159313.jpg.o.600px.jpg
Ob galeriji in apartmajih bo na domačiji Škvor v Robidišču kmalu tudi savna.

Tam, kot smo že pisali ( Najpodjetniška ideja: Če sofinan­cirate prenovo hostla, dobite brezplačne prenočitve ), manjši ponudniki z množičnim financiranjem (crowdfunding) zbirajo denar za svoje turistične projekte, podpornikom pa v zameno ponujajo različne nagrade. Med šestimi odprtimi projekti na Travelstarterju smo opazili tudi domačijo Škvor iz Robidišča, najzahodnejše slovenske vasi.

V hiši, kjer so uredili vaško galerijo, bodo naredili še mini savno s kotičkom za branje in igranje. Hkrati bodo v tej in sosednji hiški, kjer imajo dva apartmaja, uredili ogrevanje, da bodo lahko goste sprejemali vse leto. Po predračunih za savno in ogrevanje potrebujejo 14.300 dolarjev (13.400 evrov), ki jih zbirajo na Travelstarterju. »Delali bomo postopno, po finančnih zmožnostih, prednost ima savna,« pravi Staša Mesec, ki s partnerjem Simonom Škvorom oživlja Robidišče, o čemer smo že pisali ( Robidišče, najzahodnejša vas, je čedalje bolj obiskana ). Podpornike bosta nagradila s tistim, kar na domačiji najlažje ponudijo - od zelenjave do prenočitev.

Poštena igra

»Denar zbiramo na Travelstarterju zato, ker sami ne zmoremo na hitro investirati vsega, saj smo v obnovo hišk vložili več od začetnih načrtov, vseeno pa bi radi savno in ogrevanje čim prej dokončali, da podaljšamo turistično sezono,« razlaga Staša Mesec. Za množično financiranje so se odločili zato, ker je najbolj poštena igra: ljudje prispevajo, vlagatelj jim v zameno nekaj ponudi, na koncu pridobijo vsi. »Na Travelstarterju se moraš potruditi in ljudi prepričati s storitvijo in nagrado, da te podprejo. Vse je odvisno od tebe, pri bančnem posojilu pa od papirjev,« dodaja.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Slovenija na poti k avtonomni in električni mobilnosti

V Ljubljano prihaja omrežje za souporabo kitajskih električnih avtov, avtomobilski grozdi Avstrije, Madžarske in Slovenije pa stopajo na...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Nove tehnologije za spopad s poslovnimi prevarami

Poslovne prevare v nabavnih postopkih podjetjem še vedno povzročijo veliko škode. Kakšne rešitve prinašajo nove tehnologije in zakaj...