So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Športniki s kartico blackblox.card merijo svoj uspeh na tekmi

Čas branja: 2 min
14.04.2015  11:06
V podjetju 3B+D bi radi letos prodali za 250 tisoč evrov teh kartičnih naprav, z njimi pa prodrli v Nemčijo in Veliko Britanijo
Športniki s kartico blackblox.card merijo svoj uspeh na tekmi

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Jakob Žorž dodaj
SOS dodaj

Z rešitvami za sledenje blackblox, ki jih razvija ekipa podjetja 3B+D s Škofljice, lahko nadziramo vozni park, gibanje tovora in delo na terenu - denimo šoferje, reševalne službe in servisne ekipe. Te rešitve so namenjene zlasti podjetjem. Posebne rešitve so razvili tudi za prosti čas, denimo za varovanje ljudi in prtljage ter spremljanje športnih dejavnosti.

Blackblox sestavljajo sledilna naprava, povezava s strežniškim sistemom, ki zbira in obdeluje geolokacijske in telemetrične podatke, in aplikacija, ki podatke prikazuje v spletnem uporabniškem vmesniku, pravi Jakob Žorž, vodja trženja.

blackblox-naprava-xx.1428862474.jpg.o.600px.jpg
Inovativno kartično napravo za sledenje blackblox.card v Sloveniji uporablja približno 500 ljudi, letos pa bi jih tudi v tujini radi prodali dva tisoč. Foto: Arhiv Blackblox

Žepna kartica za varovanje in sledenje

Zadnja novost je žepna kartična naprava blackblox.card za uporabo v prostem času. Spremljamo lahko pot, ki smo jo prepešačili ali prevozili z avtomobilom ali kolesom. Ker omogoča označevanje lokacij, je primerna tudi za gobarje in turiste.

180

evrov stane kartična naprava za sledenje blackblox.card s spletno in mobilno aplikacijo ter enoletnim najemom podatkovnega prenosa.

Skupaj s spletno in mobilno aplikacijo je kartična naprava uporabna za varovanje zlasti otrok in starejših z zdravstvenimi težavami, ki s pritiskom na tipko SOS sporočijo, da potrebujejo pomoč, razlaga Žorž.

Kartična naprava je primerna tudi za varovanje avtomobila pred krajo, vodenje dokumentacije in servisov vozila. Je majhnega formata, zato jo lahko vtaknete med prtljago, v torbo s fotoaparatom ali v torbico na kolesu. Kartica blackblox.card, ki vključuje spletno in mobilno aplikacijo ter enoletni najem podatkovnega prenosa v Sloveniji, na Hrvaškem, Srbiji, na Madžarskem in še nekaterih drugih regijskih državah, stane 180 evrov. Letos bi jih radi prodali za 250 tisoč evrov.

Blackblox.card po Žorževih besedah na trgu nima neposredne konkurence, ker so podobne naprave manj uporabne in manj tehnično dodelane. Kot alternativo omenja sledilne in geolokacijske funkcije na mobilnih telefonih in na zapestnih urah, ki imajo slabšo baterijo in manj funkcij kot blackblox.card.

Lastna programska in strojna oprema

Kot pomembno prednost blackbloxa omenja lastno, v Sloveniji razvito in izdelano programsko in strojno opremo. »Tekmeci za sledenje uporabljajo kitajske in estonske naprave, ki so slabše kakovosti, cenejše so le pri nakupu velikih količin in niso tako prilagodljive, kot so naše rešitve,« dodaja. »Nismo našli nobenega podjetja, ki bi proizvajalo toliko različnih sledilnih naprav, naša družba ponuja od vgradnih in mobilnih profesionalnih naprav z visoko avtonomijo do osebnih naprav v velikosti kreditne kartice,« dodaja Žorž.

Med nišnimi rešitvami omenja naprave za sledenje pošiljkam denarja, za vgradnjo v stroje, za načrtovanje, spremljanje in obračun zimske službe, za varovanje blindiranih vozil in varnostnega osebja, za podporo pri dobavi tekočih goriv, vodenje servisnih nalogov, sledenje pašni živini, merjenje vidnosti plakatnih oglasnih mest, spremljanje športnih dogodkov ...

Inovativno kartično napravo za sledenje blackblox.card v Sloveniji uporablja približno 500 ljudi, letos pa bi jih tudi v tujini radi prodali dva tisoč.

Za logiste in profesionalne športnike

Med profesionalnimi uporabniki blackbloxa je največ logistov, gradbenih podjetij in ponudnikov storitev, kot so reševalci, patronažna in socialna služba, serviserji in vzdrževalci, komunalne službe in varnostna podjetja. »Podjetja z našimi rešitvami spremljajo - tudi prodajno - osebje na terenu, vodijo potne naloge in obračunavajo bonitete za službena vozila, vse pogostejši uporabniki pa so organizatorji športnih dogodkov, zlasti kolesarskih in avtomobilističnih relijev,« ponazarja Žorž. Kartično napravo blackblox.card uporabljajo zlasti poklicni športniki, amaterski kolesarji in tekači, pohodniki, jadralni padalci.

Imajo približno 900 uporabnikov

Sogovornik ocenjuje, da kartično napravo blackblox.card uporablja okoli 500 posameznikov v Sloveniji. Sledilne naprave, ki so jih prej razvili, pa uporablja 400 podjetij in ponudnikov različnih storitev v Sloveniji in Grčiji ter na Hrvaškem in Madžarskem.

Letos bi radi prodali dva tisoč naprav. Tržijo jih s sponzorstvi športnih dogodkov in avtomobilističnih prireditev, prek družabnih omrežij in povezav s partnerskimi podjetji doma in v tujini. Doma iščejo nove partnerje za prodajo in pripravljajo spletno trgovino. V drugi polovici leta načrtujejo prodor v Nemčijo in Veliko Britanijo, za kar iščejo partnerje. Za prodor v ZDA in širši svetovni trg pripravljajo drugo generacijo sledilnih naprav.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...