So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Bodoči informatiki po znanje v ZDA; pri tem jim lahko pomagate

Čas branja: 1 min
17.03.2015  16:00
Društvo študentov informatike letos že 15. zapored organizira strokovno ekskurzijo v Združene države Amerike, ki se je ob koncu študija udeležijo absolventi Fakultete za računalništvo in informatiko.
Bodoči informatiki po znanje v ZDA; pri tem jim lahko pomagate

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Filip Kralj dodaj
Celtra dodaj
Twitter dodaj
SAP dodaj
Google dodaj

Del sredstev, pet tisoč dolarjev, se je devetčlanska ekipa tokrat odločila zbirati na platformi za množično financiranje IndieGogo. »Pridobljena sredstva bomo porazdelili za kritje različnih stroškov, od prevoza, nastanitve in hrane do raznih vstopnin na dogodke. Ekskurzijo obenem želimo predstaviti širšemu krogu ljudi in jo v očeh študentov ter podjetij pozicionirati kot eno izmed kvalitetnejših vsakoletnih izobraževalnih dogodkov za študente računalništva,« pravi Filip Kralj, član društva. Podprete jih lahko na [www.indiegogo.com] .

Ekipa ocenjuje, da bodo celotni stroški presegli 40 tisoč evrov, velik del bodo študenti pokrili sami, a ker gre za precejšnjo vsoto, so med podporniki našli tudi nekatere slovenska in tuja tehnološkima podjetja.

usa.1426604383.jpg

Od Twitterja do Celtre

Z ekskurzijo želijo bodoči informatiki po lastnih besedah v domovino prinesti novo znanje in dobre prakse, ki jih uporabljajo v ZDA, ter jih razširiti med slovenske študente in podjetja. »V ta namen smo vzpostavili stik z globalno najuspešnejšimi računalniškimi podjetji, kjer se bomo spoznali z njihovimi načini delovanja,« razlaga Kralj.

V Kaliforniji si bodo tako ogledali Twitter, SAP in Google. Srečali se bodo tudi z nekaterimi mladimi slovenskimi podjetji, ki so svoj prostor našli pod ameriškim soncem, kot so Iddiction, Layer in SupplyFrame. »Želimo si, da bi lahko obiskali tudi Celtro, Yahoo, Mozillo in NetApp,« še dodaja sogovornik.

Poleg tega bodo po besedah Kralja obiskali nekatere svetovno priznane univerze - Stanford (tam poučuje tudi Slovenec Jure Leskovec, ki je pred časom Pineterestu prodal start-up Kosei), Berkeley, verjetno tudi Harvard in MIT-, kjer se bodo seznanili z njihovim načinom študija in raziskovalnim delom.

Naravoslovci vse bolj podjetni

Kralj sicer meni, da so študentje naravoslovnih znanosti vse bolj podjetni in samoiniciativni, saj se vse bolj zavedajo, da imajo sposobnosti in znanja, da svoje ideje tudi sami uresničijo.

»Pretekli študentje računalništva in informatike so ustanovitelji ali pa so sodelovali pri ustanovitvi večine računalniških podjetij v Sloveniji. Študenti smo začeli iskati tudi nekonvencionalne poti do uspeha. V tujini študenti pogosto nimajo težav z iskanjem prve zaposlitve, pri nas pa je ravno nasprotno. Ta slepa ulica nas vse sili k iskanju novih idej in samoaktualizacije, saj le tako lahko stopimo iz povprečja ter se potegujemo za boljše službe.

Tako se je razvilo okolje, ki nas zelo spodbuja k inovativnemu in naprednemu razmišljanju. Dokaz tega je kar nekaj zelo uspešnih slovenskih startupov in projektov, ki so zablesteli v zadnjih letih,« komentira sogovornik.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...