So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Slovenska inovacija, ki poskrbi, da prsti pozimi ob tipkanju na telefon ne bodo zmrznili

Čas branja: 1 min
11.03.2015  14:33
Glovys je snemljiv zaslon na dotik, ki omogoča, da lahko svoj pametni telefon uporabljate tudi s povsem navadnimi rokavicami. Na Kickstarterju ekipa zbira 15 tisoč dolarjev.
Slovenska inovacija, ki poskrbi, da prsti pozimi ob tipkanju na telefon ne bodo zmrznili

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Po nekajtedenskem zatišju na Kickstarterju denar ponovno zbira slovenski projekt. Tokrat gre za Glovys, snemljiv zaslon na dotik, ki omogoča, da lahko svoj pametni telefon uporabljate tudi s povsem navadnimi rokavicami.

glovys.1426080595.jpg.n.600px.jpg

Oskar Marko Musić, sicer ustanovitelj podjetja Retra Underwater Technology, ki razvija pripomočke za podvodne fotografe, pravi, da gre za prvi tovrstni zaslon na svetu. Na priljubljeni platformi za množično financiranje iščejo 15 tisoč dolarjev, ki jih bodo namenili za servisiranje prvih naročil, nekaj denarja pa bodo namenili tudi za nadaljni razvoj.

Uporabniki Androida boste (za zdaj) še zmrzovali

Izdelek je za zdaj na voljo za Iphone 3,4,5,6 in 6 Plus, na Kickstarterju pa ga lahko naročite za 19 dolarjev. V maloprodaji naj bi kasneje stal 35 dolarjev. Če bo kampanja uspešna, lahko podporniki prve modele pričakujete letošnjega avgusta.

Glovys je bil sprva razvit za uporabo pod vodo, a so ustvarjalci ugotovili, da odlično deluje tudi pri uporabi z rokavicami. Prevleka služi kot vmesni del med vašimi prsti in dejanskim zaslonom telefona. Prozorni sloj je sestavljen iz dveh metaliziranih prevlek z lasersko vgraviranimi vezji, ki omogočajo, da je ekran odziven na dotik.

glovys1.1426080617.jpg.s.600px.jpg

Razvoj in izdelava v Sloveniji

Ekipa zatrjuje, da je Glovys zelo enostaven za namestitev, ko pa ga ne potrebujete, pa ga lahko pritrdite na hrbtni del telefona.

Za zdaj je izdelek na voljo zgolj v svetlomodri barvi, a naj bi se kmalu pojavili tudi črni in beli modeli. Na Kickstartreju lahko projekt podprete z enimi dolarjem pa vse do treh tisoč dolarjev.

Musić ob tem dodaja, da je Glovys patentiran, izdelan pa bo po njegovih besedah v Sloveniji.

glovys2.1426080637.jpg.n.600px.jpg


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...