So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Na letošnjem dnevu odprtih vrat tudi Celtra, MESI, Outfit7 ...

Čas branja: 1 min
11.03.2015  09:45
Slovenska internetna skupnost ponovno pripravlja dan odprtih vrat oz. tako imenovani startup crawl, na katerem se obiskovalcem predstavljajo mlada slovenska tehnološka podjetja. Na letošnjem dogodku, ki bo potekal 20. marca, bo sodelovalo okoli 30 podjetij.
Na letošnjem dnevu odprtih vrat tudi Celtra, MESI, Outfit7 ...

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Celtra dodaj
Mihael Mikek dodaj
Intera dodaj
LACEnano dodaj
Ekipa2 dodaj

Dan odprtih vrat vsako leto vrat privabi več sto ljudi - študentov, iskalcev zaposlitve in drugih, ki jih zanima delovanje mladih tehnoloških podjetij.

Dogodek letos poteka tretjič, na njem pa bo sodelovalo okoli 30 podjetij iz Ljubljane, Kranja, Maribora, Ptuja, Vrhnike, Hrastnika, Brežic in Novega mesta.

mikek-miha9-br.1415213864.jpg.n.960px.jpg
Svoja vrata bo odprla tudi Celtra, ki jo sicer vodi Mihael Mikek

Kdo bo odprl svoja vrata

Obiskovalcem se bodo predstavile ekipe podjetij 3fs, 4th office, Celtra, Chipolo, Dawn of Play - Razum, DLabs, Domenca, Edgar, Enolyse, Flaviar, FlyKly, Genialis, Guru Cue, Intera, Klika, LACEnano, Mediately, MESI, Naymit, Ekipa2 (Outfit7), Red Hat, Reveel, SmartNinja, The Kiwi Factory, Toonia, Toshl, Visionect, Zabec.net in Zemanta.

V skupnosti internetweek.si želijo z dnevom odprtih vrat spodbujati prepletanje talenta in svežih idej ter poudariti pomen neformalnega poslovnega sodelovanja.

Podjetja se za sodelovanje odločajo, ker se želijo predstaviti v bolj človeški podobi in postati bolj dostopna ter lažje razumljiva za nove sodelavce, so v skupnosti internetweek.si zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

Pogled v drobovje mladih tehnoloških podjetij

Sektor informacijske tehnologije je namreč med bolj aktivnimi zaposlovalci za različne, ne vedno le tehnološke, profile kadrov. Zato vabijo tudi širšo javnost, da se pobližje spozna s pričakovanji in načini dela v tem sektorju, ki so bistveno drugačni od ustaljenih praks.

Obisk posameznega podjetja je brezplačen, potrebna pa je registracija na spletni strani [www.eventbrite.com] .

Dogodek, ki je nastal po vzoru ameriških tehnoloških podjetij, se pri nas hitro širi - lani je na dogodku sodelovalo 19 podjetij, leto pred tem pa 14. Dan odprtih vrat vsako leto privabi več sto obiskovalcev.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...