So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Startup cafe: Včasih morajo vagončki postati lokomotiva in vlak mora iztiriti

Čas branja: 1 min
05.03.2015  14:01
Podjetništva se nalezeš iz okolice, zato je najbolje, da se družiš z ambicioznimi in podjetnimi ljudmi, je prepričana Gaja Zornada iz organizacije internetweek.si.
Startup cafe: Včasih morajo vagončki postati lokomotiva in vlak mora iztiriti

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Tone Stanovnik dodaj
Celtra dodaj
Outfit 7 dodaj
Zemanta dodaj

Direktor tehnološkega podjetja Špica Tone Stanovnik pa mladim svetuje, da sebe razumejo kot podjetje, v kateremu je treba vlagati v razvoj.

Startup Cafe, ki je včeraj potekal v Ljubljani, je bil namenjen razpravi o podjetniških kompetencah. V Sloveniji namreč vlada prepričanje, da šolski sistem proizvaja slabo zaposljive kadre, po drugi strani pa so slovenski študenti in diplomanti izjemno uspešni na tujih ustanovah in v vrhunskih tujih podjetjih.

cafe-1.1425560180.jpg.n.960px.jpg
Direktor tehnološkega podjetja Špica Tone Stanovnik pa mladim svetuje, da sebe razumejo kot podjetje, v kateremu je treba vlagati v razvoj.

Težava je v tem, da je v Sloveniji premalo podjetniškega razmišljanja in da se to prepočasi spreminja, je dejala Zornada. Poleg slovenskega strahu pred tveganjem je problem tudi prezapleten birokratski sistem, v katerem se mladi hitro izgubijo.

A rešitev po njenem ni v čakanju na rešitev s strani države. "Vsak je odgovoren le zase. Dokler sami pri sebi ne naredimo sprememb tudi institucionalne spremembe ne bodo učinkovale."

Mladim zato svetuje predvsem odločnost, oporo pa lahko najdejo tudi v skupnosti drugih startup podjetnikov. "Strah je zelo globoko zakoreninjen v družbi, zato je treba imeti pajdaše."

cafe-2.1425560197.jpg.n.960px.jpg

Stanovnik: Dobre stvari se rodijo iz problemov in izzivov

Stanovnik pa je dodal, da se v življenju dobre stvari rodijo iz problemov in izzivov, ki si jih lahko včasih postavimo kar sami. "Včasih morajo vagončki postati lokomotiva in vlak mora iztiriti," je ponazoril.

Govora je bilo tudi o letošnjem dnevu odprtih vrat oziroma "startup crawlu", ki bo pod okriljem organizacije internetweek.si potekal v petek, 20. marca. Sodelovalo bo več kot 25 startupov, med drugim tudi prepoznavna podjetja kot so Celtra, Outfit 7, D-labs in Zemanta.

"Z dogodkom želimo razbiti stereotipe na temo startupov in ljudem omogočiti, da spoznajo način dela in delovno okolje," je dejala Zornada.

Več o startup crawlu na [www.startaj.si] .


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...