So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Uvedbo davčnih blagajn v Sloveniji želi izkoristiti tudi hrvaški start-up

Čas branja: 1 min
26.02.2015  12:13
Hrvaški AgentCASH predstavlja rešitev, ki deluje v oblaku in s katero se pametni telefon ali tablica spremeni v sistem za plačevanje s kreditnimi karticami in gotovino. Z njo želijo odrezati svoj kos pogače ob uvedbi davčnih blagajn v Sloveniji.
Uvedbo davčnih blagajn v Sloveniji želi izkoristiti tudi hrvaški start-up

Obveščaj me o novih člankih:  

Od 1. januarja 2016 bodo davčne blagajne obvezne za vse, ki prodajajo blago in storitve za gotovino. On-line sistem davčnih blagajn bo omogočil uporabo katerokoli elektronske naprave za izdajo računa, torej je to lahko tudi navaden osebni računalnik, tablični računalnik ali pametni telefon. Po oceni finančne uprave je v Sloveniji okoli 80 tisoč davčnih zavezancev, ki bodo potrebovali davčne blagajne. Certificiranje programske in strojne opreme ne bo potrebno.

Na Hrvaškem so davčne blagajne uvedli leta 2013, ob tem pa so se pojavile nekatere tehnološke rešitve. Ena izmed njih je AgentCASH. Gre za startup s sedežem v Londonu, ki sta ga ustanovila Splitčana Saša Šarunić in Ante Kotarac. Saša Šarunić je tudi soustanovitelj podjetja Shoutem, v katerega je investiral slovenski RSG Capital.

agentcash.1424948741.jpg.n.600px.jpg

Hrvatje pravijo, da želijo v Evropi spodbuditi revolucijo, kot jo je Square v ZDA - ta je razvil preprost sistem prenosne blagajne z ugodnejšim kartičnim poslovanjem, ki ga čez lužo uporablja več kot milijon trgovcev.

Ob vsaki transakciji 2,49 odstotka provizije

AgentCASH je rešitev, ki deluje v oblaku in s katero se kateri koli pametni telefon ali tablica spremeni v sistem za plačevanje s kreditnimi karticami in gotovino. Klasična blagajna tako postane nepotrebna. Trgovec pri uporabi ne plačuje nadomestila, temveč samo 2,49 odstotka provizije za vsako transakcijo. Potrebno je sicer kupiti tudi čitalnik kartic, ki stane sto evrov.

S pomočjo brezplačne aplikacije, ki dela na obstoječih Android in iOS napravah, AgentCASH omogoča brezgotovinsko plačevanje vsem tistim, ki jim je to bilo onemogočeno zaradi majhnega prometa, prav tako pa tudi vsem tistim, ki zaradi narave dela niso mogli sprejemati kartic, kot so to trgovski potniki, taksisti ali dostavljavci hrane.

sasa-sarunic.1424948831.jpg.n.600px.jpg
Saša Šarunić je tudi soustanovitelj podjetja Shoutem, v katerega je investiral slovenski RSG Capital.

Aplikacija na voljo tudi v slovenskem jeziku

Dodatne strojne opreme ali tehnične podpore trgovec po besedah predstavnikov start-upa ne potrebuje. Mobilna aplikacija AgentCASH, ki je sicer že na voljo v slovenskem jeziku, medtem ponuja urejanje izdelkov in storitev v pregleden in prepoznaven sistem datotek, z dodanimi popusti, akcijami in številnimi drugimi možnostmi.

Glede na to, da omogoča plačilo gotovine, vseh debitnih in kreditnih kartic, pregled poslovanja v stvarnem času ter izdajanje računov, AgentCASH obenem lahko deluje tudi kot mobilna davčna blagajna.

Ekipa pravi, da želi pokriti manjše trge Evropske unije, saj se po njihovih besedah konkurenti osredotočajo predvsem na velike trge Zahode Evrope.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...