So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Rok Nemec na Kickstarterju zbira denar za večfunkcionalno vponko

Čas branja: 1 min
25.02.2015  16:57
Za 30 dolarjev na Kickstarterju dobite slovensko vponko, s katero lahko odpirate steklenice, jo uporabite za privijanje vijakov ali pa jo sprogramirate, da vam na telefonu prižge bluetooth.
Rok Nemec na Kickstarterju zbira denar za večfunkcionalno vponko

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Rok Nemec dodaj
Kickstarter dodaj
YouTube dodaj

Rok Nemec je danes na Kickstarterju začel z zbiranjem denarja za večfunkcionalo vponko oziroma karabin. Poleg zanimive oblike je vponka v prvi vrsti priročno orodje za odpiranje škatel in steklenic, lahko pa jo uporabimo tudi za privijanje vijakov ali kot obesek za ključe. Na Kickstarterju predstavlja vponko v obliki kitare - ta je poimenovana Jimi - in v obliki jajca oziroma imenom Billy.

rok-nemec.1424879604.png.c.960px.png
Rok Nemec na Kickstarterju zbira tri tisoč dolarjev

Nemec si je za cilj postavil tri tisoč dolarjev, ki jih bo v primeru uspešne kampanje namenil za odprtje podjetje, postavitev spletne trgovine in proizvodnjo izdelkov. Ta bo po njegovih besedah v Sloveniji.

Osnovna različica vponke na platformi za množično financiranje stane 25 dolarjev, dražja, ki je opremljen z logom in čipom za preprosto programiranje (NFC), pa 30 dolarjev. Za 250 dolarjev pa lahko dobite deset vponk s personaliziranem logom.

carabiner.1424879715.jpg.e.600px.jpg

Možnost programiranja

»NFC čip lahko vsak uporabnik sprogramira z nekaj lahkimi koraki. Potrebuje pameten telefon s funkcijo NFC (večina pametnih telefonov to že ima) in aplikacijo za NFC programiranje, ki je brezplačno dostopna v trgovinah za aplikacije. Z NFC si lahko uporabnik olajša nekatere svoje aktivnosti, kot so odpiranje najljubše internetne strani, YouTube kanala, aplikacije, priklop/izklop WiFi, GPS, Bluetooth in še več,« pojasnjuje Rok Nemec.

Z Jimijem in Billyjem cilja predvsem na tehnološke in glasbene navdušence, prva Kickstarter naročila pa bi lahko servisiral že maja.

Ideja je po besedah sogovornika nastala v lanskega januarja, končne prototipe pa je izdelal v novembru. »Od takrat naprej sem pripravljal kampanjo,« dodaja Nemec.

carabiner1.1424879798.gif.s.600px.jpg


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...