So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Kickstarter: nova pametna ura pebble do milijona dolarjev v 49 minutah

Čas branja: 1 min
25.02.2015  10:23
Pebble Time podira rekorde: zastavljeni cilj pol milijona dolarjev je projekt dosegel v zgolj 17 minutah. Po dobrem dnevu je pri več kot osmih milijonih. Do prvega mesta najbolj financiranih projektov na Kickstarterju mu jih manjka še pet milijonov.
Kickstarter: nova pametna ura pebble do milijona dolarjev v 49 minutah

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Kickstarter dodaj
Best Buy dodaj
Target dodaj
Eric Migicovsky dodaj
Wired dodaj

Ko je Pebble pred tremi leti za svojo prvo pametno uro v dveh urah dosegel zastavljeni cilj sto tisoč dolarjev, je postal najhitreje financiran projekt na Kickstarterju.

Včeraj je lasten rekord podrl. Še višji cilj, 500 tisoč dolarjev, je za izboljšano različico pebble time zbral v samo 17 minutah. Do milijona je prišel v 49 minutah. Tudi to je rekord. Podrobnosti projekta so dostopne na [www.kickstarter.com] .

pebble.1424856128.png.e.600px.png

Še veliko časa, da pametna ura prehiti pametno torbo

Ob objavi članka je več kot 37 tisoč podpornikov za uro namenilo že kar osem milijonov dolarjev. Do konca kampanje je še cel mesec, kar pomeni, da bo pebble zelo verjetno postal tudi najbolj financiran projekt vseh časov. To je za zdaj še vedno multitifunkcionalna hladilna torba Coolest Cooler, ki je bila podprta z dobrimi 13 milijoni dolarjev.

Kaj ponuja novi pebble

Nova pametna ura je za 20 odstotkov tanjša in ima v nasprotju s predhodno različico barven ekran, ki temelji na e-papirju. Novost je tudi vgrajen mikrofon, namenjen aktiviranju aplikacij. Teh bo imel pebble več kot osem - toliko jih je lahko največ imel stari pebble. Tudi programska oprema je nova in bo omogočala kronološki pregled borznih ter vremenskih informacij in elektronskih sporočil.

Podporniki na Kickstarterju bodo za uro odšteli 179 dolarjev, po koncu kampanje pa bo v spletni trgovini na voljo za 199 dolarjev.

pebble1.1424856158.png.n.600px.png

Kickstarter kot oglaševalska platforma

V treh letih je Pebble postal veliko podjetje, njihovi izdelki se prodajajo v trgovskih verigah, kot sta Best Buy in Target. Pebble bi lahko skoraj brez težav zbral milijone s strani skladov tveganega kapitala. Zakaj se je torej znova odločil za Kickstarter?

Prvi človek podjetja Eric Migicovsky v promocijskem videu pojasnjuje: »Spet smo na Kickstarterju, ker želimo delati neposredno z vami, skupnostjo, ki nas je pripeljala, kjer smo.« Spletna stran Wired ob tem sicer piše, da gre tudi za dobro oglaševalsko potezo. Kickstarter je tako postal prostor, kjer že uveljavljena podjetja vznemirjajo javnost okoli novih izdelkov. Pebble je na ta način zasenčil projekte, ki dejansko potrebujejo pomoč Kickstarterja in njegovih uporabnikov.

pebble2.1424856212.gif


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...