So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Prihodnji teden se začenja letošnji Start:up roadshow

Čas branja: 1 min
24.02.2015  11:53
Prvi v nizu bo v Forum 100% Start:up, ki bo potekal 4. marca v Ljubljani, sledili pa bodo predstavitveni dogodki v sedmih krajih po Sloveniji.
Prihodnji teden se začenja letošnji Start:up roadshow

Obveščaj me o novih člankih:  

Naslednji teden se bodo v okviru Iniciative Start:up Slovenija začeli dogodki v podporo vsem, ki želijo uspešno zagnati in razvijati svoje podjetje. Prvi v nizu bo v Forum 100% Start:up, ki bo potekal 4. marca v Ljubljani, sledili pa bodo predstavitveni dogodki v sedmih krajih po Sloveniji.

Osrednji dogodek v ljubljanskem tehnološkem parku je namenjen pripravi podjetnikov na letošnje tekmovanje Start:up Slovenija in prijavo za subvencijo Slovenskega podjetniškega sklada, predstavljena pa bosta tudi nova razpisa SK75 in SK200 za pridobitev razvojne subvencije oz. javne lastniške investicije.

javna-predstavitev-ss.1422353036.jpg.n.960px.jpg

Predstavili se bodo tudi veterani

Svoje izkušnje bodo delili tudi veterani preteklih tekmovanj, popoldne pa bo namenjeno pogovorom o poslovnih modelih in privabljanju zasebnih vlagateljev. Pozno popoldne se bo odvil še t. i. DEMO dan, kjer se bodo zbranim investitorjem predstavila startup podjetja, ki iščejo kapital za svojo rast in razvoj.

Forum 100% Start:up bo prvi dogodek v nizu osmih, ki jih bodo v iniciativi Start:up Slovenija do 13. marca izvedli v različnih krajih po Sloveniji:

- Nova Gorica, Primorski tehnološki park, v četrtek, 5. marca 2015

- Celje, Inkubator Savinjske regije, v petek, 6. marca 2015

- Novo mesto, podjetniški inkubator Podbreznik, v ponedeljek, 9. marca 2015

- Koper, Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske, v torek, 10. marca 2015

- Murska Sobota, Pomurski tehnološki park, v sredo, 11. marec 2015

- Ljubljana, LUI - Ljubljanski univerzitetni inkubator, v četrtek, 12. marca 2015

- Maribor, Tovarna podjemov, v petek, 13. marca 2015

Na njih bodo udeležencem predstavili vse informacije, tekmovalne in razpisne pogoje ter izkušnje in nasvete podjetnikov, ki so že sodelovali v omenjenih programih. Več informacij o dogodkih je na voljo na [www.startup.si] .

Prijave za Start:up leta so odprte do 20. marca

Nacionalno tekmovanje Start:up Slovenija je namenjeno podjetjem v zgodnji fazi rasti, ki so mlajša od treh let. Tekmovanje je že tradicionalno povezano s pridobitvijo zagonske subvencije P2 Slovenskega podjetniškega sklada. Na tekmovanju lahko podjetniki pridobijo do 40 od skupno 100 možnih točk v okviru razpisa P2, ki startup podjetjem z inovativno idejo zagotavlja 54.000 evrov nepovratnih sredstev za razvoj produkta v obdobju dveh let.

Prijave za Start:up leta so odprte do 20. marca, prijavijo pa se lahko podjetja, ki so ustanovljena med 1. januarjem 2014 in 28. februarjem 2015.

Zmagovalci tekmovanja bodo razglašeni na mednarodni podjetniški konferenci PODIM, ki bo potekala 13. maja v Mariboru.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...