So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Končala se je tretja sezona Demole

Čas branja: 1 min
23.02.2015  17:09
Projekt Demola je uspešno zaključilo enajst ekip, najbolje pa so se odrezale ekipe na področju zdravstva, športa in energetike.
Končala se je tretja sezona Demole

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Minuli teden se je zaključila tretja sezona projektov platforme za povezovanje študentov in gospodarstva Demola. Ekipe študentov so od začetka novembra raziskovale in razvijale rešitve za dane izzive. Svoje delo in ideje so predstavili na zaključnem dogodku Demola Final Pitch, ki se je zgodil v prejšnji ponedeljek v Mariboru.

Projekt Demola je uspešno zaključilo enajst ekip, najbolje pa so se odrezale ekipe na področju zdravstva, športa in energetike. Kot pravijo organizatorji, so študentje pokazali, da se zavedajo pomembnosti teh področji, hkrati pa imajo tudi ideje in rešitve, kako naše delovanje na teh področjih izboljšati.

zmagovalne-ekipe-in-njihovi-mentorji.1424707713.jpg.w.960px.jpg
Zmagovalne ekipe in njihovi mentorji

Prvo mesto: THINK!HEALTHY

Prvo mesto je zasedla mobilna aplikacija za paciente THINK!HEALTHY, ki so jo študentje razvijali v sodelovanju s podjetjem Marand. Zmagovalna ekipa je predstavila sistem elektronske kartoteke in aplikacije, ki omogoča pacientom in njihovim skrbnikom, pregled informacij o zdravstvenem stanju. Hkrati pa olajša uporabnikom opravila, kot je program zdravljenja in beleženje nekaterih simptomov bolezni, kot je težave z dihanjem pri astmatičnih bolnikih. Takšne informacije pa koristijo tudi zdravnikom in specialistom pri načrtovanju zdravljenja in odkrivanju bolezni.

Na drugo mesto se je uvrstila rešitev za spremljanje fizične aktivnosti 24aLIFE v sodelovanju z družbo Mikropis Holding, tretje mesto pa je zasedel projekt energetsko samozadostne kmetije, ki so jo študentje razvili skupaj s podjetjem Energetika Maribor.

Novi projekti že kmalu

Aktivnosti projekta Demola pa s tem še ni konec, pravijo organizatorji, ki že pripravljajo nov nabor interdisciplinarnih projektov za prihajajoči semester. Novi projekti partnerskih podjetij bodo na voljo na spletni strani Demola Slovenia prvi teden poletnega semestra. Mladi se bodo tako lahko tudi v prihodnje spopadali z izzivi lokalnega okolja in industrije in oblikovali prihodnost.

Kaj je Demola

Mreža Demola se je razvila leta 2008 v finskem mestu Tampere in trenutno skupaj s slovensko podružnico, ki se nahaja v Mariboru, zajema devet centrov po Evropi. Letno se na ta način izvede več kot 200 projektnih nalog, pri katerih sodeluje skupno več kot tisoč študentov. Podjetja se za večino izvedenih projektov odločijo, da jih odkupijo za poslovno uporabo.

Več informacij o projektu je na voljo na [slovenia.demola.net] .


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...