So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Slovenski 'nizkocenovni kurir' Eurosender osvaja Iberski polotok

Čas branja: 1 min
19.02.2015  14:55
"Sklenili smo partnerstva s skoraj vsemi portugalskimi univerzami, kot tudi študentskimi organizacijami," o uspešnem sodelovanju v lizbonskem pospeševalniku The Lisbon Challange pravi Jan Štefe, vodja ekipe Eurosender, ki je pred dnevi predstavil tudi novo storitev za slovenska mala podjetja.
Slovenski 'nizkocenovni kurir' Eurosender osvaja Iberski polotok

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Evropska unija dodaj
Jan Štefe dodaj
Start dodaj

Ekipa mladega podjetja Eurosender, ki države Evropske unije osvaja s poceni kurirskimi storitvami, se je zadnje tedne kalila v lizbonskem pospeševalniku The Lisbon Challenge.

Eurosender združuje povpraševanja številnih evropskih podjetij in individualnih strank ter zaradi velikih skupnih količin pridobi ugodne pogoje za kurirske storitve, ki jih prenese na svoje stranke.

Eurosender.1420742361.jpg.n.960px.jpg
Ekipa start-upa Eurosender

Lizbonski pospeševalnik za start-upe s programskimi rešitvami

»Pospeševalnik se je dobro angažiral in nam odprl marsikatera vrata, tako na prodajni, kot na nabavni strani,« nam je povedal vodja ekipe Jan Štefe. Po njegovih besedah so sklenili partnerstva s skoraj vsemi portugalskimi univerzami, kot tudi študentskimi organizacijami. »Na drugi strani pa nam je uspelo pridobiti tudi ugodnejše pogoje s partnerji, kar bo kmalu pomenilo tudi do 40-odstotno znižanje cen za naše uporabnike na Iberskem polotoku,« razlaga Štefe.

Štefe je spregovoril tudi o portugalskem trgu, ki se po njegovih besedah hitro pobira po krizi. Pospeševalnik pa bi priporočil tudi slovenskimi start-upom, še posebej tistim, ki razvijajo programske rešitve. »Te so tudi med portugalskimi investitorji izredno cenjene,« še dodaja sogovornik, ki tudi meni, da Portugalska predstavlja dobro odskočno desko za trge Latinske Amerike.

Dodajmo, Eurosender se je lani tri mesece kalil v enem najboljših evropskih pospeševalnikov, nemškem Pro Sieben Sat 1. Pred tedni pa je tudi prejel investicijo slovenskega sklada tveganega kapitala Silicijevi vrtički. več v članku [www.startaj.si] .

Start-up je medtem predstavil tudi novo storitev za mala slovenska podjetja. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, lahko z njihovo storitvijo pošljete paket iz Slovenije v Nemčijo za dobrih 12 evrov. Več na spletni strani [www.eurosender.com] .


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...