So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Štirje nasveti, kako sprejeti novega sodelavca v start-up

Čas branja: 3 min
18.02.2015  12:40
Se še spomnite kako je izgledal vaš prvi delovni dan v novi službi? Slabo prespana noč, trema pred bodočimi sodelavci ter večno vprašanje: Kako mi bo šlo? Je bila vaša izkušnja pozitivna?
Štirje nasveti, kako sprejeti novega sodelavca v start-up

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Darja Tavčar dodaj
Microsoft dodaj

id-implico-logo

Članek smo pripravili v sodelovanju z MEKS, sekcijo mladih Slovenske kadrovske zveze, organizatorjem modularnega izobraževanja Implico, ki je potekalo v Ljubljani.

Še vedno velja, da so zaposleni največje bogastvo in srce čisto vsakega podjetja, brez izjeme. Prav zato podjetja običajno vložijo ogromno truda, časa in energije iskanju talentiranih posameznikov, saj le-ti predstavljajo največjo konkurenčno prednost podjetja. Vendar v današnji bitki za talente na trgu velja, da ni dovolj, da podjetje privabi in zaposli talente, ampak je izrednega pomena strateško upravljanje le teh. Upravljanje talentov se tudi v start-up in manjših podjetjih (naj) prične s strukturiranim uvajanjem novih sodelavcev.

Uvajanje novih sodelavcev je izrednega pomena, zato je pomembno, da imajo tudi start-up oziroma manjša podjetja ob zaposlovanju novih sodelavcev izdelan enostaven strukturiran program, ki bo omogočil novim sodelavcem hitro in učinkovito uvajanje v novo delovno okolje, njihovo novo delovno mesto ter jim zagotovil orodja, informacije in znanja, ki so ključna za uspeh in nenazadanje pozitivno izkušnjo.

Glede na to, da start-up in manjša podjetja delujejo v majhnem, tesno povezanem okolju, se v sam proces uvajanja novih sodelavcev lahko vključijo vsi zaposleni, v kolikor je to smiselno in le-to dopušča velikost organizacije. Še vedno pa velja upoštevati pravilo: določi se naj ena oseba, ki je odgovorna za celostno uvajanje novega zaposlenega in le-ta naj koordinira/ določi odgovornosti in cilje vsake osebe, ki je vključena v uvajanje novega sodelavca.

stisk-roke.1424258729.jpg.c.960px.jpg

Nekje je potrebno začeti.

Uvajanje novega sodelavca zahteva svoj čas, zato si je ta čas potrebno enostavno vzeti in mu dodati osebno noto. Ni pravil, pa vendar lahko upoštevate nekaj enostavnih nasvetov:

Nasvet 1: Komunikacija, komunikacija in še enkrat komunikacija

Z bodočim sodelavcem komunicirajte še pred zaposlitvijo - povabite ga na neformalno kavo, kosilo ali druženje izven formalnega delovnega okolja ter predstavite bodoče sodelavce. Pošljite mu na elektronski naslov ali na na dom osebno pismo dobrodošlice, ki naj med drugim vsebuje vnaprej pripravljen strukturiran program za prvi delovni dan, ki se naj prične s podajanjem univerzalnih informacij, kot so pravilniki podjetja, ugodnosti, informacije o internih procesih, kulturi, organizaciji podjetja. Naj bo prvi dan namenjen spoznavanju podjetja in sodelavcev. V prihodnjih dneh pa naj uvajanje postane vse bolj specifično in prilagojeno individualnim odgovornostim na delovnem mestu.

Nasvet 2: Bistvo je v malenkostih

Bistvo je v malenkostih, ki jih bo novi sodelavec zagotovo opazil in zapomnil. In prav te malenkosti naredijo tisto veliko razliko. Bodite kreativni.

Nasvet 3: Delite

Živimo v dobi informacijske - komunikacijske tehnologije, zato poskrbite, da se osredotočite na učinkovito podajanje informacij in poskrbite, da sodelavec ne bo osredotočen na zapisovanje teh informacij. Raje pripravite in delite ob koncu prvega dneva povezave do že predstavljenih vsebin, pomembnih informacij ter naslednje korake v skladu s pripravljenim programom uvajanja. Lahko mu izrečete tudi ponovno dobrodošlico preko elektronske pošte.

Nasvet 4: Pripravite učinkovit program uvajanja novega sodelavca

Pripravite program uvajanja novega sodelavca pred samo zaposlitvijo sodelavca, katerega glavni element naj bo strukturiran 30-60-90 dnevni akcijski plan. Le-ta naj bo prilagojen posameznikovim preteklim izkušnjam in znanjem.

Program uvajanja naj vsebuje:

- 30-60-90 dnevni akcijski plan (ta naj vsebuje predlagane aktivnosti po tednih z ključnimi zaposlenimi, ki so pomembni za razumevanje delovnega mesta, organizacije, uspešen začetek/prihodnje skupno delo in sodelovanje;

- Informacije o delovnem mestu; vključuje tako obširne informacije o posameznih segmentih podjetja, prioritetah v poslovnem letu, organizacijsko strukturo, kot tudi o samem posameznikovem delovnem mestu (sistem nagrajevanja, treningih, orodjih, ocenjevanju uspešnosti..)

- Poslovnem ritmu podjetja: zajema informacije o posameznih poslovnih aktivnostih po mesecih poslovega leta

- Vire; ki zajema vire, ki so specifični za individualno delovno mesto

In za zaključek

Uvajanje novih sodelavcev predstavlja moment, v katerem se bo novo zaposleni naučil največ, zato je izrednega pomena, da pripravite in vodite program uvajanja od začetka do konca. Bistvo uvajanja novih sodelavcev s stališča podjetja je vsekakor zagotovitev hitre integracije novega sodelavca v podjetje in delovni proces, na podlagi katerega bo dosegel boljše rezultate v krajšem času.

In nenazadnje, izkušnja vsakega zaposlenega je odvisna od angažiranosti podjetja in njegovih zaposlenih.

O avtorju
id-darja-tavcar

Darja Tavčar je HR Ops Advisor - Slovenia, Croatia, Albania, BiH at Microsoft (acting Bulgaria, Serbia, Macedonia, Montenegro)


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...