So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Če bi bil Apple država, bi bil 55. najbogatejša na svetu

Čas branja: 1 min
12.02.2015  09:37
Apple ima toliko gotovine kot je bruto domači proizvod Nove Zelandije. Tržna vrednost tehnološkega velikana je sicer ta teden prvič presegla 700 milijard dolarjev.
Če bi bil Apple država, bi bil 55. najbogatejša na svetu

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Apple dodaj
Svetovna banka dodaj
Microsoft dodaj
Sunrise dodaj

Ameriški tehnološki velikan je torek na borzi zaključil s 122,02 dolarji na delnico, kar je postavilo Applovo tržno kapitalizacijo na 700 milijard dolarjev. Apple je tako postal prvo ameriško podjetje, ki je preseglo tovrsten borzni mejnik.

apple-bl.1410374163.jpg.n.960px.jpg

Američani medtem izdajajo obveznice v švicarskih frankih, s čimer se želijo izogniti predragemu plačevanju davkov ob prinašanju denarja iz svetovanih blagajn nazaj v ZDA.

Globalne nizke obrestne mere so sicer odlična - in poceni - priložnost za zbiranje denarja. Tega ima Apple zares veliko - kar 178 milijard dolarjev v gotovini. To pomeni, da ima podjetje finančni vpliv, primerljiv z nekaterimi srednje velikimi državami, kot je denimo Nova Zelandija in večjega od Vietnama, Maroka ali Ekvadorja. Če bi bil Apple država, bi bil 55. najbogatejša na svetu - glede na najnovejše podatke Svetovne banke.

Rekorderji ostajajo v 17. stoletju

Nobeno moderno tehnološko podjetje se sicer še ni približalo vrednosti nekaterih trgovskih podjetij iz 17. stoletja. Absolutni rekorder je Nizozemska Vzhodnoindijska družba, ki velja za prvo družbo, s katero se je javno trgovalo. Na vrhuncu naj bi bila vredna sedem bilijonov dolarjev v današnji vrednosti. To je kar desetkrat več kot Apple.

Microsoft kupil proizvajalca koledarskih aplikacij Sunrise

Ameriški računalniški velikan Microsoft je sporočil, da je za približno 100 milijonov dolarjev kupil proizvajalca koledarskih aplikacij za mobilne naprave Sunrise. Ta aplikacija naj bi bila še naprej na voljo zastonj.

Podpredsednik Microsofta Rajesh Jha je sporočil, da so se za nakup odločili, ker verjamejo, da je skrajni čas za prenovo uporabe koledarjev na mobilnih napravah. Microsoft želi ustvariti novo, lepšo in polnejšo izkušnjo s koledarji in tudi elektronsko pošto na vseh platformah.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...