So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Bolgarski Eleven vabi slovenske start-upe k prijavi v zadnji investicijski krog

Čas branja: 1 min
06.02.2015  14:43
Investicijski sklad je doslej investiral 175 tisoč evrov v tri slovenske start-up.
Bolgarski Eleven vabi slovenske start-upe k prijavi v zadnji investicijski krog

Več iz teme:  
Start >
Obveščaj me o novih člankih:  
Start dodaj

Sklad tveganega kapital in pospeševalnik Eleven je odprl prijave za zadnji investicijski krog. Prijavite se lahko do 8. marca na [www.f6s.com] .

Običajno investirajo 25 tisoč evrov v prvi fazi z možnostjo pridobitve še dodatnih 75 tisoč evrov konvertibilnega posojila. V zameno vzamejo osemodstotni lastniški delež.

Bolgari so doslej investirali 175 tisoč evrov v tri slovenske start-up. Edgar razvija orodje za digitalno pripovedovanje zgodb, Scoutee platformo za mlade igralce bejzbola, Adora pa pametne monitorje za kirurge.

eleven-s-coworking-space.1423229853.jpg.n.960px.jpg
Coworking prostori pospeševalnika Eleven

Eleven pričakuje, da bo zadnji, deveti izbor start-upov tudi najbolj konkurenčen. Kot so zapisali v sporočilu, si želijo medse sprejeti zrelejše start-upe, torej take, ki že imajo delujoč prototip in ki že delajo nekaj prihodkov.

V naslednjih tednih bo ekipa gostila tudi odprta srečanja v Mariboru. Kdaj, vas bomo obvestili sproti. Po zaključku prijav bodo sledili tako imenovani izbirni dnevi po nekaterih mestih v regiji. Start-upi, predvidoma jih bo med 10 in 15, izbrani v ožji krog favoritov za investicijo, bodo v drugi polovici aprila povabljeni na finalni nastop v Sofijo.

Bilanca

Od septembra 2012 je Eleven investiral osem milijonov evrov v 95 start-upov. Kot pravijo, so s tem podprli 300 podjetnikov iz 20 različnih držav. Skupno imajo na voljo 12 milijonov evrov. Pol milijona evrov bodo namenili za omenjene vložke v zadnjem investicijskem krogu, ostali denar pa za dodatne finančne injekcije najbolj obetavnim start-upom v že obstoječem portfelju.

Zbiranje denarja za naslednji sklad

To pa še ne pomeni, da Eleven v prihodnosti ne bo več investiral. V drugi polovici letošnjega leta se predstavniki sklada nameravajo odpraviti do različnih institucionalnih in privatnih investitorjev, ki bi lahko omogočili nadaljnje delovanje tudi v letu 2016.


Več iz teme:  
Start >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...