So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

So coworking centru Poligon šteti dnevi?

Čas branja: 1 min
05.02.2015  15:50
Finančne težave edinega pravega slovenskega coworking prostora bi lahko Poligon prisilile v zaprtje. Gre torej za še za en primer, ko država ni sposobna prepoznati koristnih projektov in denar raje namenja za razne dokapitalizacije in milijonske pomoči neperspektivnim podjetjem.
So coworking centru Poligon šteti dnevi?

Kreativni center Poligon je bil v začetku lanskega leta ustanovljen kot odgovor na slabe razmere med mladimi samozaposlenimi v Sloveniji. Center jim po besedah ustanoviteljev ponuja primeren prostor za delo in pomaga približati priložnosti za pridobivanje dela.

poligon20-be.1415298822.jpg.s.960px.jpg

"V slabem letu delovanja smo organizirali prek 150 dogodkov, delavnic in mentorstev s področja kreativnih industrij, podjetništva in kulture, ki se jih je udeležilo že prek 10 tisoč ljudi. Trenutno pri nas ustvarja prek 100 ljubljanskih samozaposlenih, ki jim nudimo podporo, da lahko lažje zaslužijo za preživetje," je v sporočilu zapisala ekipa Poligona.

Dodajmo, da je Poligon v Slovenijo tudi pripeljali koncept množičnega financiranja in prek iniciative Slovenia Crowdfunding "omogočili mladim kreativcem, da so začeli razvijati uspešne podjetniške zgodbe".

Državni denar namesto v perspektivne projekte v vreče brez dna

Poligon je v celoti financiran iz tržne dejavnosti, vendar pa sredstva, ki jih zavod dobi, zadostujejo za plačevanje najemnine in obratovalnih stroškov. "Zaradi vse več uporabnikov in vse širšega programa, volontersko delo ekipe Poligona postaja vedno težje," pravijo.

Vlada je ta teden odklonila interventno pomoč Poligonu, s katero bi lahko premostili finančne težave.

Z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo so sicer kasneje izrazili interes za dodelitev pomoči. "Upamo, da se bodo obljube izrečene na sestanku izvedle," so še zapisali predstavniki Poligona.

Pomoč z davkoplačevalskim denarjem sicer ni najbolj optimalna rešitev. A če pomislimo na milijonske državne pomoči in dokapitalizacije bank in podjetij (denimo Polzele), se zdi, da država res ne zna prepoznati koristnih projektov, ki lahko rešijo marsikateri socialni problem mladih ljudi.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...