So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Dejan Turk kadrovnikom: HR teme prinesite na sestanek uprave

Čas branja: 1 min
30.01.2015  16:03
Več kot 80 udeležencev se je na uvodnem dogodku izobraževanja Implico seznanilo s trendi HR stroke in izzivi, ki so pred mlado generacijo.
Dejan Turk kadrovnikom: HR teme prinesite na sestanek uprave

MEKS, sekcija mladih Slovenske kadrovske zveze, je z včerajšnjim dogodkom odprla modularno izobraževanje Implico, na katerem bodo v naslednjih tednih slovenski in tuji strokovnjaki urili mlade podjetnike (in kadrovnike).

Strateški pristop do HRM (upravljanje s človeškimi viri) ni le potreben, ampak nujen, kadroviki potrebujejo napredno mišljenje in odlično poznavanje podjetja ter funkcij. Le tako si lahko izborijo svoje mesto. Ljudje so temeljni kapital podjetij, zato je HRM temeljna funkcija tako velikega, kot tudi majhnega podjetja. »Zavedati se je potrebno, da v globalni vasi vsi tekmujejo za najboljše kadre in nikoli pozabiti, da »second is just the best loser«, je na okrogli mizi dejal Matej Potokar, CEO Microsoftove skupine za storitve srednje in vzhodne Evrope.

dejan-turk.1422630075.jpg.n.960px.jpg
Dejan Turk, nekdanji prvi mož Simobila: Ljudje se morajo v podjetju počutiti dobro.

"Prioriteta HR je razvijanje zaposlenih"

»Ali lahko HRM reši Slovenijo,« se je vprašala Teja Breznik Alfirev iz podjetja Halcom. Po njenih besedah se je ta ustavil na nivoju podsaharske Afrike. »Poslanstvo HR v podjetjih je graditi, vzdrževati in razvijati, prioriteta je razvijanje zaposlenih,« pa je menil Zoran Povh iz IBM.

Udeleženci dogodka so spregovorili tudi o izgorelosti na delovnem mestu. »Izgorelost posameznika ni samo individualni problem, ampak problem, ki ga morajo podjetja reševati tudi na organizacijski ravni. Nenehno izobraževanje, programi za spodbujanje zdrave zavzetosti za delo, 'retention programi' lahko pomagajo k boljšemu usklajevanju poslovnega in zasebnega življenja posameznikov, ki omogočajo boljšo učinkovitost na obeh področjih,« je pojasnila Nika Deu iz DEUSa, poznavalka ustroja podjetij in razumevanja človeške psihe.

HR je »show business«

Z odgovorom na vprašanje, kako poskrbeti za enotno uglašenost ekipe, pa je postregel Dejan Turk, direktor Vip Mobil in nekdanji prvi mož Simobila. »Ljudje se morajo v podjetju počutiti dobro. Delate v show businessu,« pravi Turk, zato »bodite gonilna sila strategije, pririnite se do svojih nadrejenih in jim pokažite konkretne predloge rešitev, tako boste imeli priložnost prinesti HR teme na sestanek uprave«.

Nadaljevanje izobraževanja v februarju

Implico izobraževanje se nadaljuje v februarju s tremi moduli. Odvijali se bodo 5., 10. in 12. februarja. Teme, s kateri se bodo ukvarjali udeleženci, pa se bodo vrtele okoli pomena timskega dela, HRM tehnologijah, internega komuniciranje in zakonodaje na področju HRM.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...