So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Slovenski Visionect nagrajen za dosežke na področju interneta stvari

Čas branja: 1 min
26.01.2015  16:14
Ljubljansko podjetje Visionect, ki razvija strojno in programsko opremo za prikazovalnike na e-papirju, je za svoje izdelke prejelo nagrado #IoT Awards, ki jo podeljuje ameriška spletna stran Postscapes. V kategoriji »prodaja na drobno« so dobili drugo nagrado po izboru ljudi.
Slovenski Visionect nagrajen za dosežke na področju interneta stvari

»Nagrada je priznanje koncepta naših produktov in dejstva, da smo našli način, kako visokotehnološke rešitve približati uporabnikom. Podeljevalec nagrad in vsi tisti, ki so glasovali za nas, so prepoznali prednosti naših izdelkov,« nam je ob tem povedala vodja marketinga pri Visionectu Katja Koren Ošljak.

visionect.1422285138.jpg.n.960px.jpg

Glavni adut podjetja je sicer inovativna platforma interaktivnih brezžičnih prikazovalnikov, ki temeljijo na uporabi elektronskega papirja. Na podlagi te platforme so denimo razvili sistem za elektronsko naročanje v gostinstvu Geoffrey, veliko povpraševanja pa po besedah Koren Ošljakove dobijo tudi od hotelirjev, iz letalske industrije in ponudnikov javnega transporta.

»Naše rešitve podjetjem omogočajo, da na eni strani spremljajo navade strank, na podlagi katerih lahko optimizirajo lastno ponudbo,« dodaja sogovornica. Geoffrey se poleg Slovenije, kjer so ga namestili v okoli 30 lokalov, prodaja tudi v Makedoniji in Veliki Britaniji.

visionect2.1422285210.jpg.s.960px.jpg
Visionect bo ta teden na trg lansiral tablico Geoffrey, ki bo namenjena natakarjem

Geoffrey za natakarje

Ta teden bodo trgu sicer predstavili nov izdelek Geoffrey S, ki je namenjen natakarjem. Pri Visionectu upajo, da bo izdelek nadomestil klasične dlančnike, saj je »lahek in varčnejši, robustnejši ter cenovno ugodnejši od konkurence«.

Njihove prometne table uporabljajo v Avstraliji

V drugi polovici lanskega leta pa so kot prvi na svetu razvili platforme za upravljanje digitalnih tabel in znakov. Okoli 70 jih je že postavljenih v avstralskem Sydneyju, zanimanje zanje pa so pokazali tudi Američani, Francozi in Italijani.

Rast prihodkov, dobička še ni

Glede lanskih rezultatov podjetja Koren Ošljakova podrobnosti ne razkriva, a so po njenih besedah zabeležili rast prihodkov, dobičkonosnosti pa lani še niso dosegli.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...