So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Pinterest v prevzem start-upa Jureta Leskovca

Čas branja: 1 min
22.01.2015  11:24
Predavatelj na univerzi Stanford Jure Leskovec je soustanovitelj podjetja Kosei, ki se ukvarja z razvojem sistemov za povezovanje oglasov in potencialnih kupcev. Za koliko denarja je Pinterest kupil Kosei, ni znano. Znano pa je, da se bo Leskovec pridružil ekipi enega največjih socialnih omrežij na svetu.
Pinterest v prevzem start-upa Jureta Leskovca

Pinterest, socialno omrežje za izmenjavo raznovrstnih vsebin, je včeraj objavil prevzem ameriškega start-upa Kosei, ki razvija personaliziran sistem za povezovanje oglasne vsebine (izdelkov) s ciljnimi uporabniki.

Prevzemna cena ni znana, je pa nakup za Slovence zanimiv, ker je eden od soustanoviteljev podjetja tudi naš profesor na univerzi Stanford Jure Leskovec. Tam se sicer ukvarja z raziskovanjem velikih baz podatkov, socialnih omrežij in umetne inteligence.

2013-11-leskovec_jure12_ih.jpg.n.960px.jpg
Jure Leskovec, podjetnik in profesor na univerzi Stanford

Sedemčlanska ekipa podjetja Kosei, vključno z Leskovcem, se bo pridružila Pinterestu, poroča portal TechCrunch. Za koliko denarja, ni znano.

Za nakup Kosei naj bi se menda zanimal tudi Yahoo.

Ekipa mladega podjetja se bo naslednje tri mesece pretežno ukvarjala z razvojem sistema za vizualno prepoznavanje, razvojem orodij za analizo rasti in sistema za strojno učenje, ki ga bo koristila ekipa podatkovnih strokovnjakov pri Pinterestu.

Kosei ustanovljen pred slabim letom dni

Podjetje je Leskovec lanskega aprila ustanovil skupaj z Lanceom Riedelom, strokovnjakom za področje strojnega učenja. Skupaj sta razvila algoritem, ki je sposoben razbrati odnose med različnimi izdelki in tako ustvariti bolj natančna priporočila za potencialne kupce. Rešitev je sposobna prikazati več kot 400 milijonov različnih povezav med 30 milijoni izdelkov.

Pinterest sicer služi s prodajo oglasnega prostora (oziroma s tem, da izpostavlja določene izdelke) na svojih spletnih straneh, s prevzemom tehnologije in inženirjev ekipe Kosei pa želi oglasno vsebino še bolj prilagoditi potrebam in željam svojih uporabnikov in jih tako spodbuditi, da na strani ostanejo dlje.

Intervju z Leskovcem si lahko preberete na [www.startaj.si]

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...