So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Bitstamp spet deluje

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
kripto   dodaj
 
Čas branja: 1 min
11.01.2015  17:55
Slovenska borza bitnih kovancev Bitstamp je po začasnem zaprtju zaradi hekerskega vdora v petek zvečer znova začela delovati.
Bitstamp spet deluje

Več iz teme:  
kripto >
Obveščaj me o novih člankih:  
kripto   dodaj

Na novo postavljeni spletna stran in zaledni sistemi so po zagotovilih glavnega izvršnega direktorja Bitstampa Nejca Kodriča varnejši kot kadarkoli doslej. Kidrič se je ob tem uporabnikom zahvalil za potrpljenje.

Kot je Kidrič pojasnil v sporočilu, objavljenem na spletni strani [www.bitstamp.net] je 4. januarja prišlo do vdora v sistem, v okviru katerega je prišlo do izgube okrog 19.000 bitnih kovancev (4,3 milijona evrov).

To sicer predstavlja le majhen delež rezerv vseh bitnih kovancev - bitcoin borze namreč ravno zaradi takšnih primerov veliko večino bitnih kovancev shranjujejo na računalnikih, ki niso povezani z internetom.

Po odkritju vdora so nato 5. januarja začasno prekinili delovanje borze, obvestili vse uporabnike in v sodelovanju s pristojnimi organi začeli forenzično preiskavo incidenta. Tekom teh dni so kot omenjeno povsem na novo postavili svojo infrastrukturo ter uvedli nove varnostne ukrepe in protokole.

bitstamp.1420874549.jpg.n.600px.jpg

Bitstamp prevzel mesto Mt Goxa

Bitstamp je nastal v Kranju leta 2011, kasneje pa sta ustanovitelja Nejc Kodrič in Damijan Merlak sedež podjetja preselila v London. Po propadu japonske borze Mt Gox v začetku lanskega leta je Bitstamp nekaj časa zasedal položaj največje borze na svetu, v zadnjem mesecu pa je z okoli šestodstotnim tržnim deležem zasedal tretje mesto.

Bitni kovanci so vrhunec dosegli decembra predlani, ko se je vrednost enega bitnega kovanca povzpela na dobrih 1100 dolarjev. Sledil je strm padec in propad nekaterih borz, med drugim tudi takrat največje borze Mt Gox, ki je aprila lani razglasila tečaj.

Bitcoinov ne hranite na platformi

Kot smo pisali v članku Na Bitstampu se še vedno ne trguje: skrb za vlagatelje ali le slab PR?, sicer Matej Huš z revije Monitor vlagateljem svetuje, naj svojih bitcoinov ne hranijo na trgovalni platformi. "Če se vlagatelji držijo zlatega pravila hranjenja bitcoinov, torej da jih morajo hraniti sami - v več kopijah na več šifriranih nosilcih podatkov, ki niso priključeni v internet, na primer na USB ključih, CD-jih in podobno -, so lahko mirni," pravi Huš.

Hranjenje bitcoinov na trgovalnih platformah namreč sploh ni obvezno niti pametno. "Priporočljivo je trgovalno platformo uporabljati le za nakup ali prodajo bitcoinov, po transakciji pa jih takoj prenesemo na lastne nosilce podatkov. V tem primeru hekerski napad na borzo na imetnika bitcoinov ne vpliva," pravi.


Več iz teme:  
kripto >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...