So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Hekerji Bitstamp olajšali za 5 milijonov dolarjev, portal (še) ne deluje

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
kripto   dodaj
 
Čas branja: 1 min
05.01.2015  16:24  Dopolnjeno: 06.01.2015 11:20
Podjetje je na spletni strani objavilo informacijo, da napako odpravljajo. Kdaj bo portal spet postavljen, pa ni znano.
Hekerji Bitstamp olajšali za 5 milijonov dolarjev, portal (še) ne deluje

Več iz teme:  
kripto >
Obveščaj me o novih člankih:  
kripto   dodaj

Po včerajšnjem hekerskem napadu na spletno menjalnico bitcoinov Bitstamp in posledični zaustavitvi trgovanja, je direktor in soustanovitelj podjetja Nejc Kodrič potrdil, da so hekerji ukradli za pet milijonov dolarjev bitcoinov. V podjetju trdijo, da uporabniki ne bodo oškodovani.

Podjetje je na spletni strani objavilo informacijo, da napako odpravljajo, da želijo okrepiti varnost portala. Kdaj bo nadgradnja končana, za zdaj ni znano.

Kodriča so nekateri na Twitterju že pozvali, naj razkrije finančne podatke, da dokaže, ali je družba sploh likvidna. Zgodba je namreč podobna menjalnici Mt. Gox, ki je tudi najprej razglasila, da so jo napadli hekerji, nato pa je bankrotirala.

Poskušali smo tudi priklicati Kodriča, a neuspešno.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

2014-01-kodric_nejc_xx-600x330.jpg.n.600px.jpg
Soustanovitelj in izvršni direktor Bitstampa Nejc Kodrič zatrjuje, da je večina bitcoinov na varnem

Bitstamp podrobnosti ni razkril, so pa zatrdili, da denar uporabnikov ostaja zamrznjen na računih podjetja. "Bitstamp varnost in transparentnost jemlje zelo resno," so zapisali v sporočilu za javnost.

Se lahko ponovi usoda Mt.Goxa?

Ob tem spomnimo na japonsko borzo Mt.Gox, ki je februarja lani po napadu hekerjev razglasila bankrot. Vsi bitcoini 750 tisoč strank in več kot sto tisoč lastnih bitcoinov je bilo izgubljenih. Sto tisoč bitcoinov je bilo na vrhuncu vrednih okrog 90 milijonov evrov. Mt.Gox 127 tisoč upnikom dolguje dobrih 46 milijonov evrov.

Bitstamp zatrjuje, da se usoda Mt.Goxa njim ne more ponoviti. Kot so zapisali, je bil vdor usmerjen zgolj v tako imenovano "operativno denarnico", kjer se trguje z majhnim delom bitcoinov. Večina virtualne valute je namreč shranjena v "hladilnicah" oziroma na računalnikih, ki niso povezani z internetom."Bitstamp ima več kot dovolj tovrstnih rezerv, s katerimi lahko pokrije izgubljene bitcoine," so še zapisali.

Nejc Kodrič, soustanovitelj in izvršni direktor Bitstampa, se je medtem na Twitterju opravičil vsem tistim, ki so zaradi izklopa borze na izgubi. "Hvala za vašo potrpežljivost. Delamo na ponovnem zagonu storitve," je zapisal in dodal, da bo bolj točen čas ponovne vzpostavitve znan že danes.

Dodajmo, Bitstamp je ena izmed treh večjih menjalnic, obsega namreč šest odstotkov trga.


Več iz teme:  
kripto >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...