So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Podjetniški inkubator Ustvarjalnik odprl nove prostore

Čas branja: 1 min
05.01.2015  13:49
V podjetniškem inkubatorju za mlade Ustvarjalnik so danes slavnostno odprli nove prostore v Ljubljani. Vodja Ustvarjalnika Matija Goljar je ob tem poudaril, da gre za priznanje njihovim dosedanjim aktivnostim.
Podjetniški inkubator Ustvarjalnik odprl nove prostore

Od leta 2005 so s svojimi programi pokrili tretjino slovenskih šol in v aktivnosti vključili okoli 1000 mladih, svoje dejavnosti pa v zadnjih mesecih širijo tudi v Italijo in na Hrvaško.

Konec minulega leta so pridobili tudi vlagatelje iz ZDA, ki jim bodo pomagali pri profesionalizaciji ekipe in sistematizaciji delovanja, predvsem z namenom nadaljnje širitve v tujino.

"Želimo si, da bi naše delovanje sčasoma postalo neko povsem vsakdanje gibanje v svetu, tako kot je mogoče taborništvo ali kaj podobnega," si obeta Goljar.

Višine investicije sicer ne razkrivajo in hkrati poudarjajo, da kot socialno podjetje niso odvisni od evropskih sredstev. "Gre za standardni finančni vložek v podjetje, ko sta ga na primer dobili podjetji Zemanta in Celtra ... Ni nam cilj zaslužek, zagotovo pa moramo biti sposobni naprej normalno poslovati," je pojasnil Goljar.

ustvarjalnik.1420462121.jpg.s.960px.jpg
Foto: Facebook stran Ustvarjalnik

Konec januarja Ustvarjalnikov podjetniški vikend

V letošnjem letu načrtujejo nadaljevanje aktivnosti za mlade, prvi velik dogodek pa se bo zgodil že konec januarja. Gre za Ustvarjalnikov tradicionalni podjetniški vikend, ko bodo mladi tri dni pod vodstvom mentorjev razvijali svoje poslovne ideje. Dogodek bo potekal v predsedniški palači pod pokroviteljstvom predsednika države.

Odprtja se je udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor, ki je poudaril, da so mladi tisti, ki se ne bojijo razmišljati drugače in lahko "razpihajo prah, ki se je polegel na ustvarjalnost".

Nove, približno 200 kvadratnih metrov velike prostore na Zemljemerski ulici je podjetniškemu inkubatorju v brezplačno uporabo odstopila družba Kompas MTS.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...