So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Kako pripraviti finančni načrt pri prijavi na javne razpise

Čas branja: 1 min
22.12.2014  15:25
Finančni načrt je del poslovnega načrta, v katerem so ključna vprašanja koliko denarja bomo porabili in kakšne dobičke bomo ustvarili.
Kako pripraviti finančni načrt pri prijavi na javne razpise

Priprava finančnega načrta pri prijavi na javne razpise za pridobitev nepovratnih sredstev mora biti v skladu s pravili razpisa, smiselno pa je upoštevati tudi dobre prakse in izkušnje drugih. V nadaljevanju ponujamo nekaj preizkušenih receptov.Kako pripraviti finančni načrt pri prijavi na javne razpise?

prijava-razpis-ss.1405615146.jpg.n.960px.jpg

Razpisovalec (EU ali država) bo odobril vaš projekt na podlagi prikazanih podatkov v prijavi in v pogodbo bodo vključene zneski, ki ste jih vi predlagali. Ko je pogodba o sofinanciranju podpisana, pa je zelo težko spreminjati že odobren finančni načrt. Zato naj bo ta načrt že od samega začetka natančen in realen.

Finančni načrt predstavlja vrednost vseh vaših projektnih aktivnosti, zato začnite pri pripravi projekta z natančno določitvijo vseh nalog, in šele potem pripravite finančni načrt.

Podrobno opredelite vse potrebne stroške (človeški viri, oprema, storitve, amortizacija,..), ki so v neposredni povezavi s projektom četudi sama prijavnica tega ne zahteva).

Stroški vodenja projekta so običajno upravičeni (stroški dela pri vodenju in evalvaciji, organizacija partnerskih sestankov, računovodstvo,..). Podrobno opredelite višino teh stroškov, saj so posebno pri mednarodnih projektih, lahko kar visoki. Pri večletnih projektih lahko pričakujemo povečanje določenih stroškov in to predvidimo v proračunu (inflacija, povečanje plač, povečanje prevoznih stroškov,..)

Pri mednarodnih projektih je potrebno upoštevati razlike med partnerji, kar zahteva dodatno usklajevanje, je časovno lahko zahtevno in lahko hitro privede do zamude pri pripravi prijave.

To zahtevajte tudi od svojih partnerjev, saj nepoznavanje pravil velikokrat privede do zapletov pri prijavi in kasneje pri izvajanju projekta

Bodite pozorni na osnovne pogoje financiranja in že v začetku ocenite vašo finančno sposobnost za izvedbo projekta pod razpisnimi pogoji. Če se v prijavi ne boste držali razpisnih pogojev (upravičeni stroški, višina sofinanciranja, maksimalna vrednost projekta) je lahko vaš projekt izločen že ob začetku ocenjevanja..

Sredstva iz evropskih skladov so namenjena sofinanciranju projektov, kar pomeni, da mora prijavitelj zagotoviti preostanek sredstev do končne vrednosti projekta. V nekaterih primerih lahko preostanek sredstev zagotovijo donatorji ali druge institucije, vendar mora biti v prijavi točno navedeno kdo in koliko sredstev zagotavlja preostanek sredstev.

Več na [data.si]

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...