So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Spoznajte start-up, ki ponuja spletno prodajo domačih pridelkov

Čas branja: 1 min
22.12.2014  10:10
Spletno naročanje hrane z dostavo v zadrugi Skupina vrtovi panonski ponujajo od junija, ko so odprli trgovino Zelena točka pred nakupovalnim središčem City park v Ljubljani.
Spoznajte start-up, ki ponuja spletno prodajo domačih pridelkov

Spletno naročanje ponujajo v mestih, ki so ob poti, ko peljejo živila iz Prekmurja v Ljubljano in iz Primorske v Mursko Soboto. Največ kupcev imajo v Ljubljani, Murski Soboti, Celju in Mariboru.

Imajo do deset naročil na teden, največ v Ljubljani in Mariboru. Trenutno ponujajo por, ohrovt, krompir, rjavo čebulo, ptujski lük z zaščiteno geografsko označbo, česen, krhkolistno solato, endivijo, češnjev paradižnik, gomolj zelene, črno redkev, več vrst radiča, korenje, peteršilj, motovilec, krešo, papriko, zelje v glavah, jedilne buče, cikorijo, brokoli, cvetačo, fižol, hren in repo.

Od sadja so na voljo jabolka, kivi in kaki. Naprodaj so še med z zaščiteno geografsko označbo, ekološka olja in kruh, ekološka vložena zelenjava, ekološke marmelade, moke in kaše, čaji, zelišča in začimbe, sokovi in sirupi, vina, likerji in žgane pijače, mlečni izdelki, ekološka kozmetika in še precej drugih lokalnih živil.

DSC-0184.1419194377.jpg.c.960px.jpg
S prodajo po spletu in v dveh trgovinah Zelena točka bomo ustvarili več kot sto tisoč evrov prihodkov, napoveduje Denis Topolnik, predsednik zadruge Skupina vrtovi panonski. Foto: Petra Šubic

Vitka logistika

Imajo dve zbirni mesti, ki sta kar v trgovinah Zelena točka. Za dostavo poskrbijo pridelovalci sami. Skladišča nimajo, ker si prizadevajo za hitro prodajo, da zelenjava in sadje ohranita svežino. Za kratkotrajno skladiščenje pa imamo večja hladilnika v trgovinah. Za dostavo imajo svoje vozilo.

Dobrih sto tisoč evrov prihodkov

V dveh Zelenih točkah bodo skupaj z razvozi letos ustvarili več kot sto tisoč evrov prihodkov, pravi Denis Topolnik, predsednik kmetijske zadruge Skupina vrtovi panonski. V kmetijski zadrugi Skupina vrtovi panonski je 20 članov in več kot 50 pridelovalcev, ki dobavljajo izdelke v Zelene točke.

Novost - prodaja v oblaku

Ta mesec so v Ljubljani skupaj s Slovenskim združenjem za integrirano in ekološko pridelavo zelenjave začeli novo tržno pot, ki so jo poimenovali »prodaja v oblaku«. Pri tem sodelujejo s kavarnami, okrepčevalnicami, fitnes centri in drugimi partnerji. »Na ta mesta zahajajo ljudje, mi pa jim enkrat na teden dostavimo vse pridelke in živila, ki jih lahko kupijo na spletu in v trgovinah Zelena točka,« pravi Topolnik.

V načrtu tudi izvoz

Načrtujejo intenziven razvoj te nove tržne poti, saj so prepričani, da se bodo tako domačim kupcem še bolj približali in jim olajšali pot do kakovostnih lokalnih živil.

Z razvojem in rastjo prodaje so zadovoljni, vidijo pa še ogromno možnosti za rast in razvoj - s povečevanjem pestrosti ponudbe, pridobivanjem novih kupcev, razvojem novih prodajnih poti, kot je prodaja v oblaku in podobno, ter širitvijo na tuje trge.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...