So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

V pogramu Ferfl slavili ekipi Dškatla in MiMice

Čas branja: 1 min
12.12.2014  12:48
V Ljubljani so razglasili zmagovalni ekipi programa spodbujanja podjetništva Ferfl. Med šestimi finalisti sta strokovno žirijo najbolj navdušili ekipi Dškatla in Mimice, ki sta si z zmago prislužili vstop v socialno-podjetniški inkubator.
V pogramu Ferfl slavili ekipi Dškatla in MiMice

Ekipa Mimice je razvila koncept unikatnih igrač za otroke, ki so izdelane iz recikliranega materiala, nastajajo pa v rokah šivilj iz ranljivih skupin. Poseben poudarek je na prijaznosti oblike in materialov. "Hočemo, da Mimice ponujajo prostor za rast otroške domišljije in čustev ter prostor za pogovor o težavnih temah," je pojasnila Maria Magdalena Szmatula Černe.

Ekipa Dškatla pa želi v družinah spodbuditi preživljanje časa, in to na poučen način. Družine, naročene na Dškatlo, bodo mesečno prejele paket z idejami in pripomočki za skupno preživljanje časa. "Ni pomembno, ali imaš čas ali ga nimaš, važno je, da si ga vzameš. Dškatla lahko pri tem pomaga," je poudarila Mateja Dobovšek iz ekipe Dškatla.

Zbrani-zmagovalci-in-udelez-enci-S-ole-podjetnits-va-z-druz-benim-uc-inkom-skupaj-s-strokovno-komisi
Zbrani zmagovalci in udeleženci Šole podjetnitšva z družbenim učinkom skupaj s strokovno komisijo. Foto: Jernej Kokol

Kdo so še bili finalisti

Za nagrado so se sicer potegovale še ekipa Souporaba, ki želi vzpostaviti most med ostarelimi lastniki malih kmetij in socialno ogroženimi prebivalci v mestih, ekipa Park Veles z idejo za slovanski tematski park, ekipa Borza pridelkov za povezovanju končnih porabnikov pridelkov s kmeti na drugi strani in ekipa Gremo v neznano s turističnim programom za obiske manj prepoznavnih in turistično manj razvitih krajev po Sloveniji.

Vsi finalisti so se dober mesec dni kalili v Šoli podjetništva, kjer so spoznavali veščine vitkega podjetništva, ustvarjanja inovacij ter se seznanili s prijemi marketinga in tržnega komuniciranja. Osvojili so uporabo sodobne tehnologije za povišanje učinkovitosti pri delu, veščine vodenja in motiviranja sodelavcev ter spoznali priložnosti in zanke financiranja in zakonodaje.

S projekti bodo nadaljevali

Program Ferfl je potekal v sklopu vseslovenske akcije Podjetno do družbenih učinkov, ki jo organizira javna agencija Spirit Slovenija v sodelovanju z zavodi Cene Štupar, Uspešni podjetnik in Viva.

Kot je poudaril direktor zavoda Cene Štupar Bojan Hajdinjak, bodo s projektom nadaljevali v novih prostorih na Dunajski cesti, ki so jih v brezplačen najem pred kratkim dobili od NLB.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...