So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Nov slovenski projekt na Kickstarterju: ko zgodba o kozi in kavi dobi podobo

Čas branja: 1 min
04.12.2014  16:22
Ekipa EQUA, ki že nekaj let po Evropi uspešno trži dizajnerske stekleničke za vodo, na Kickstarterju zbira sredstva za izdelek v obliki kozjega roga, iz katerega lahko pijete kavo.
Nov slovenski projekt na Kickstarterju: ko zgodba o kozi in kavi dobi podobo

Na platformi za množično financiranje zbirajo 25 tisoč dolarjev, ki jih bodo ob uspešnem zaključku namenili za izdelavo orodij in servisiranje prvih naročil. »Ker gre za drugačen izdelek, želimo najprej preveriti povpraševanje in se obenem predstaviti angleško govorečim trgom,« pojasnjuje Stella Korošec, vodja marketinga pri podjetju ZkotZ, ki skupaj z dizajnerskim studiom Desnahemisfera stoji za projektom.

Izdelek je sicer opremljen z držalom in (ob doplačilu) s pasom, ki omogoča, da »kozji rog« brez težav prenašate naokoli.

Kje bo proizvodnja locirana, se še niso odločili, vse je namreč odvisno od povpraševanja. Bodo pa posamezni deli po besedah Koroščeve izdelani tako v Sloveniji kot na Kitajskem in v ZDA.

Projekt lahko podprete na [

photo-goatstory-1.1417702409.jpg.n.960px.jpg
href="https://www.kickstarter.com/projects/goat-mug/goat-mug-original-goat-story-crafted-into-a-coffee<p><p>inspic(609864"

Ciljajo predvsem na angleško govoreče trge

Z izdelkom, poimenovali so Goat Story mug (o "kozji zgodbi" si lahko več preberete na [www.goat-story.com]), želijo pritegniti predvsem urbano populacijo, ljudi, ki si kavo radi vzamejo za na pot. »Ciljamo na globalne trge, saj menimo, da je slovenski trg za tak izdelek premajhen,« dodaja sogovornica. Veliko si obetajo predvsem od Američanov, kjer je omenjena kultura konzumacije kave najbolj priljubljena.

Za prve kupce (early birds) bo Goat Story mug na voljo za 20 dolarjev (25 dolarjev s pasom), za vse ostale pa pet dolarjev več.

Maloprodajna cena še ni določena. Koroščeva sicer pravi, da bo odvisno od same uspešnosti kampanje in izkazanega zanimanja.

V podjetju načrtujejo dodatne izdelke

EQUA je sicer bolj znana po svojih stekleničkah za vodo, s katerimi so prisotni na vseh večjih evropskih trgih.

Kot prav Stella Korošec, v prodaji beležijo konstanto rast, ampak si »želimo večji preskok, ki nam bo mogoče uspel prav s Kickstarterjem«.

V naslednjih šestih mesecih sicer načrtujejo predstavitev še treh novih izdelkov, s katerimi bi radi izdatneje pokrili trg steklenic z vodo.

photo-goatstory-13.1417702427.jpg.c.960px.jpg

Slovenski preplavili Kickstarter

Decembra sta Kickstarter kampanjo otvorila še dva slovenska projekta. Tratar bikes predstavlja lesena kolesa, ZenEGG pa lesene izdelke v obliki jajca, namenjene meditaciji. Z lesom so povezane tudi posebne stenske police 360 Shelf , ki jih lahko poljubno obračamo.

Z zbiranjem denarja je dobro začela tudi Anja Humljan z njenim eksperimentom urbane joge, Kefirko pa je slabih 24 ur pred koncem kampanje že krepko presegel svoj cilj 30 tisoč dolarjev. Trenutno kaže, da se bo zelo približal 50 tisoč dolarjem.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...