So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Koroškemu inkubatorju zaupa vse več mladih podjetij

Čas branja: 1 min
01.12.2014  12:53
Mrežni podjetniški inkubator Koroška (MPIK), pod okrilje katerega spada več proizvodnih in pisarniških prostorov v štirih koroških občinah, je trenutno skoraj polno zaseden, veliko zanimanja pa je tudi za nove prostore. Na RRA Koroška so z dosedanjimi rezultati zadovoljni, ocenjujejo, da je bili doslej ustvarjenih okoli 40 novih delovnih mest.
Koroškemu inkubatorju zaupa vse več mladih podjetij

V štirih letih od odprtja prvih prostorov na Koroškem se podjetniški inkubator kot pomoč in spodbuda podjetnikom začetnikom v regiji vse bolj uveljavlja.

MPIK Koroška ima proizvodne in pisarniške prostore v Slovenj Gradcu, Radljah ob Dravi, Dravogradu in na Ravnah na Koroškem, večina pa je zasedenih, so pojasnili na Regionalni razvojni agenciji (RRA) Koroška.

Tako so trenutno polno zasedeni prostori proizvodnega inkubatorja na Ravnah in v Dravogradu. V Radljah je v pisarniškem inkubatorju prosta ena pisarna, prav tako na Ravnah in v Slovenj Gradcu ena na lokaciji Ozare ter devet pisarn na Meškovi ulici, kjer pa trenutno poteka obnova, pisarne pa bodo na voljo v kratkem. Dodatno bodo v kratkem na voljo še štiri pisarne na Ozarah v Slovenj Gradcu, ki so v fazi opremljanja, prav tako se zaključujejo gradbena dela na novem proizvodnem inkubatorju v občini Radlje ob Dravi.

koroska.1417434808.jpg.c.960px.jpg

Skupno inkubiranih 31 podjetij

Ukvarjajo se z različnimi dejavnostmi, med drugim z mehansko obdelavo kovin, vgradnjo stavbnega pohištva, popravili elektronskih in optičnih naprav, računalniškim programiranjem, inženirsko dejavnostjo, tehničnim in energetskim svetovanjem, raziskovalno in razvojno dejavnostjo, vzrejo polžev ter proizvodnjo kruha, svežega peciva in slaščic.

Cena najema pisarniških prostorov je v prvem letu inkubiranja en evro za kvadratni meter, v drugem dva in v tretjem tri evre na kvadratni meter. Cena najema proizvodnih prostorov je v prvem letu inkubiranja 0,8 evra za kvadratni meter površine, v drugem letu 1,6 evra, v tretjem pa 2,4 evra po kvadratnem metru. Poleg najemnine najemniki plačujejo še tekoče obratovalne stroške.

Ustvarjenih 40 delovnih mest

Na RRA Koroška ocenjujejo, da je bilo doslej v okviru inkubatorjev ustvarjenih okoli 40 novih delovnih mest, s temi rezultati pa, kot pravijo, tudi sledijo zastavljenim ciljem. V prihodnje načrtujejo urediti še nekaj pisarniških in proizvodnih prostorov, prav tako se že z decembrom nadgrajujejo podporne aktivnosti MPIK.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...