So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Predstavljamo zmagovalce investicijske konference Coinvest

Čas branja: 2 min
17.11.2014  18:19  Dopolnjeno: 17.11.2014 18:19
Večina zmagovalnih rešitev je s področja zdravja in dobrega počutja
Predstavljamo zmagovalce investicijske konference Coinvest

Minuli teden je v Novi Gorici v organizaciji Centra odličnosti za biosenzoriko, instrumentacijo in procesno kontrolo COBIK ter partnerjev potekala tretja COINVEST investicijska konferenca.

Letos je ta z združitvijo več dogodkov prerasla v 2014 COINVEST Venture Days, na kateri se je v treh dneh 70 investitorjem iz EU, ZDA, Izraela, Turčije ter drugod predstavilo skoraj 70 start-upov iz Slovenije in držav JV Evrope. Med investitorji so bili tako skladi tveganega kapitala kot poslovni angeli, korporativni investitorji in pospeševalniki.

modri-planet-2-.1416244564.jpg.n.960px.jpg
Zmagovalna ekipa Modrega planeta

Konferenca je tokrat potekala v dveh delih.

Na prvem, poimenovanem Coinvest Pacinno Tech, sta zmagala start-upa Modri Planet s projektom 3DSURVEY - ta je prepričal investitorje v dvorani - in projekt CarLock, ki so ga kot najbolj perspektivnega ocenili vlagatelji iz ZDA.

Modri Planet v obliki storitve trži brezpilotno plovilo z dodelano programsko opremo, ki je specializirano za zajem podatkov iz okolja, Car Lock pa je razvilo rešitev za spremljanje avtomobila prek mobilnega telefona.

Drugi del, Balkan Venture Forum, je bil medtem bolj mednarodno obarvan. Med projekti, ki so se predstavljali investitorjem, je bilo izbranih četrtina najboljših. Od slovenskih so to Edgar (orodje za digitalno pripovedovanje zgodb), Kanas (trženje naravne konopljine aromakozmetike), Adora (pameten monitor za kirurge), GoOpti (nizkocenovni prevozi na letališča), Kinestica (medicinski pripomočki za rehabilitacij), Doctrina (platformo za izobraževanje zaposlenih v lekarnah), TM Vista (informacijski sistemi za uporabo v turizmu), vlagatelje pa so prepričali še Sensilab (ponudnik prehranskih dopolnil) iz Luksemburga, italijanski DiabetesLab (rešitev za olajšanje življenj diabetikov) in madžarski HanInScan (higienski pripomočki).

Organizatorji po lastnih besedah nameravajo z investicijsko konferenco nadaljevati. »V sodelovanju z drugimi državami jugovzhodne Evrope in s skupnimi močmi želimo ponuditi še bolj zanimive programe, ki bodo podpirali start-upe,« so zapisali ob tem.

Carlock.1416244604.jpg.s.960px.jpg
Del Ekipe CarLocka z delom ekipe organizatorjev Coinvesta

Durvy: Slovenija ima privlačne projekte

Jean-Noel Durvy, višji svetovalec pri Evropskem združenju poslovnih angelov (EBAN) in bivši direktor za inovacije pri Evropski komisiji, je predstavil trg zgodnjega lastniškega financiranja (early-stage financing) ter njegov vpliv na gospodarske kazalce Evropske unije. Ob tem je poudaril pomen poslovnih angelov za razvoj start-up okolja, ker poleg kapitala vložijo tudi svoje znanje in poznanstva. Prav tako je izpostavil geostrateški položaj Slovenije v Evropski uniji in jugovzhodni Evropi.

Durvy je Slovenijo predstavil tudi z obetavnimi gospodarskimi kazalci po ekonomski krizi, ki lahko pomagajo pri razvoju trga tveganega kapitala in investicijskih priložnosti. Sočasno pa je treba imeti privlačne projekte za potencialne investitorje, kar Slovenija že ima. Glavni cilj po mnenju Durvya je v EU dodobra razviti uspešna in globalno usmerjena mikro, mala in srednje velika podjetja, ki bodo globalno delovala iz EU in ne samo odhajala v ZDA. Zato je potrebno razviti vzpodbudno okolje za investitorje in podjetnike skozi enotno zakonodajo za vzpostavitev skupnega trga tveganega kapitala in enotno fiskalno politiko v smeri davčnih spodbud novo nastalim podjetjem in vlagateljem v ta podjetja.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...