So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Tujim investitorjem najbolj zanimiva inovacija podjetja Modri planet

Čas branja: 1 min
12.11.2014  16:40
Sodelujoči investitorji letošnje konference 2014 Coinvest Venture Days so med 70 predstavljenimi projekti kot najboljšega izbrali 3D Survey slovenskega podjetja Modri planet.
Tujim investitorjem najbolj zanimiva inovacija podjetja Modri planet

Na tokratni konferenci so združili dva sklopa dogodkov - prvi dan je potekala predstavitev projektov dvema mednarodnima paneloma investitorjev v okviru evropskega projekta Pacino znotraj programa IPA, drugi in tretji dan konference pa se projekti investitorjem predstavljajo znotraj projekta Balkan Venture Forum - Coinvest Edition.

Sodelujoči investitorji so med 70 predstavljenimi projekti kot najboljšega izbrali 3D Survey slovenskega podjetja Modri planet. Projekt je brezpilotno plovilo z dodelano programsko opremo, ki je specializirano za zajem podatkov iz okolja.

modri-planet.1415272862.JPG.n.960px.jpg
Ekipa Modri planet (na sliki Vid Peterman (levo) in Marko Mesarič), ki zadnja tri leta razvija programsko opremo za obdelavo aero fotografij, posnetih s pomočjo brezpilotnega letalnika. Start-up išče 200 tisoč evrov investicije, ki bi jih namenili za oglaševanje in trženje.

Letos sodelujejo investitorji in projekti iz 25 držav sveta; v vseh treh dneh bo Novo Gorico obiskalo 72 investitorjev, ki se jim bo skupno predstavilo 70 tehnoloških projektov. Skupno pa v teh dneh Nova Gorica gosti 300 udeležencev, ki ne prihajajo samo iz skupine investitorjev ali projektov, pač pa tudi iz skupine oblikovalcev evropskih finančnih in inovacijskih politik.

Slovenski oz. kar celotni južnoevropski prostor je trenutno še premajhen, da bi lahko ponudil specializirane investicijske konference, zato letos tako kot prejšnji dve leti gostijo projekte, ki prihajajo iz različnih tehnoloških področij. Investitorji so letos najbolj zainteresirani za informacijsko - komunikacijske tehnologije, na splošno pa so najbolj zanimivi tisti projekti, ki imajo že nekaj prvih kupcev, ki so preizkušeni na trgu, investitorji pa se velikokrat ne odločajo "na podlagi podatkov pač pa na osnovi občutka, ki ga dobijo od ekipe".

Po zaključku lanske konference je bilo po besedah ene izmed organizatorjev Hermine Ogrič izvedenih šest investicij, vendar nimajo vseh podatkov, saj se sodelovanje z investitorji in projekti po vzpostavitvi kontaktov na konferenci zaključi. "V prihodnjih letih pa nameravamo narediti še korak naprej in sodelovati pri realizaciji investicij. Takrat bomo imeli prave podatke o tem, kaj se je na tem področju v roku enega leta zgodilo," je še povedala Ogričeva.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...