So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Demola tudi letos povezuje študente in podjetja

Čas branja: 1 min
27.10.2014  10:12
Študentje slovenskih univerz se lahko še do 30. oktobra prijavite na katero izmed projektih nalog, ki jih rešujejo skupine študentov pod mentorstvom podjetij in raziskovalcev univerze.
Demola tudi letos povezuje študente in podjetja

Naloge, ki jih pod okriljem Demole razpišejo podjetja, so zastavljene tako, da jih rešujejo multidisciplinarne ekipe študentov. Cilj projektne naloge je, da ekipa študentov problem in idejo, zapisano na papirju, pretvori v delujoč prototip. Za izvedbo in pripravo naloge ima tri mesece in pol časa. Podjetja lahko rešitev študentskih ekip uporabljajo le v primeru, če odkupijo licenco za uporabo.

pripravnistvo.1413973330.jpg.n.960px.jpg

Koncept Demola je bil ustvarjen leta 2008 v finskem mestu Tampere. Slovenski študenti so se v mrežo vključili lani. V preteklem šolskem letu 2013/2014 je v Demoli sodelovalo 150 študentov ter 25 podjetij. Študentje Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru, Univerze v Zagrebu ter Erasmus študenti iz tujine so aktivno delali na 35 različnih projektih, celotni mreži pa 2000 študentov na 400 projektih.

Za šolsko leto 2014/2015, ko se bodo v okviru Demole aktivno vključile vse slovenske univerze ter Univerza v Zagrebu z vsemi svojimi članicami, organizatorji načrtujejo, da bodo razpisali 50 projektov ter vključili 300 najboljših študentov. V enem šolskem letu potekata dve sezoni Demole, zimska in poletna.

Če se želite prijaviti na letošnjo zimsko sezono, imate čas do 30. oktobra. Prijavite se lahko na [slovenia.demola.net] .

Vse ekipe se bodo nato, skupaj s partnerji spoznale na Kick-Off sestanku, ki bo 3.novembra. S tem se bo začelo tudi delo, ki bo potekalo do sredine februarja, ko bodo vse ekipe predstavile rešitve in produkte projektnim partnerjem.

Študenti ostanejo lastniki izdelka

»Delo in sodelovanje v ekipi študentom prinaša raznovrstne izkušnje z delom v skupini. Sodelovanje s podjetjem jih počasi uvaja v poslovno okolje, v katerem se bodo morda tudi zaposlil. Najpomembnejše je sicer, da je ekipa lastnik produkta oziroma rešitve. Le to lahko ob koncu projekta prodajo partnerju ali pa še naprej razvijajo in se preizkusijo v podjetniških vodah,« pojasnjujejo organizatorji.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...