So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Poljska naložba slovenskega sklada Meta Ingenium prejela milijonsko investicijo

Čas branja: 1 min
20.10.2014  11:16
Poljski MyBaze, naložba slovenskega sklada tveganega kapitala Meta Ingenium, je v drugi rundi financiranja prejel investicijo v višini 1,1 milijona evrov.
Poljska naložba slovenskega sklada Meta Ingenium prejela milijonsko investicijo

Poleg slovenskega sklada so v podjetje, ki je razvilo spletno platformo za mlade dizajnerje, vložili še poljski sklad MCI SA in nekaj privatnih investitorjev.

Finančna okrepitev je že druga za leto dni staro podjetje. Kot prva je v start-up vložila prav Meta Ingenium, in sicer s 50 tisoč evri in v zameno pridobila 20-odsotni delež.

Zastopnica sklada Nina Mazgan pravi, da je z začetno investicijo podjetju uspelo dokončati izdelek, ga testirati na poljskem trgu, se pripraviti na internacionalizacijo ter obenem pritegniti dodatne investitorje.

prihodnost-ss.1398343790.jpg.c.960px.jpg

Donosna naložba

Sklad je po drugi fazi financiranja, ki je poljsko podjetje ovrednotilo na dober milijon evrov (ob prvi rundi je bilo podjetje vredno okoli 200 tisoč evrov), zadržal delež v višini 10,4 odstotka.

»Predvidevamo, da bo podjetje po tej dodatni investiciji in vstopu na globalni trg doseglo eksponentno rast. Pri tem lahko hitro postane atraktivno za združitve in celo odhod na borzo (IPO), saj je področje e-commerca zelo živo, kar kažejo tudi trendi v porastu prodaje preko podobnih platform. Izstop lahko v skladu z omejitvami sklada izvedemo do leta 2019,« še dodaja Mazganova.

Kaj je MyBaze

MyBaze.com je dizajnerska spletna tržnica, ki svojim uporabnikom ponuja možnost nakupa unikatnih izdelkov za vsakdanjo rabo, vključno z modnimi dodatki ter dodatki za dom, in to neposredno od dizajnerjev. Trenutno platforma združuje prek dva tisoč novih blagovnih znamk ter prek 25 tisoč raznovrstnih izdelkov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...