So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Start-upi, ne zamudite (r)evolucije v zdravstvu

Čas branja: 1 min
15.10.2014  09:54
Petega novembra bo v ljubljanskem tehnološkem parku potekalo prvo srečanje slovenske health-tech skupnosti. Med drugim boste lahko prisluhnili Jakobu Šušteriču iz podjetja MESI in Nataši Pirc Musar, ki bo spregovorila o pomenu varovanja osebnih podatkov. Prijavite se lahko že zdaj.
Start-upi, ne zamudite (r)evolucije v zdravstvu

Forbes je zdravstveno industrijo uvrstil med »zelo zanimive« panoge, na katero naj bodo start-upi še posebej pozorni, britanski The Economist napoveduje »dolgo pričakovano revolucijo«, investitorji s celega sveta pa so zgolj letos mlada podjetja s področja tako imenovanega digitalnega zdravja podprli s petimi milijardami dolarji. Glede na raziskavo Startup Health Insights naj bi se višina vložkov glede na lani celo podvojila.

zdravnik-tehnologija.1413359656.jpg.n.960px.jpg

Zdravstvena industrija se torej končno odpira tehnološkim inovacijam, svoj del pogače pa si bodo vzela tudi mlada slovenska podjetja. Nekatera med njimi, kot so MESI, Adora, Xlab, Azumio že zelo uspešno tržijo svoje rešitve, spet druga tipajo teren in se pripravljajo na vstop na trg.

A brez povezovanja in medsebojne pomoči bomo Slovenijo kljub temu težko uvrstili na zemljevid panožnih težkokategornikov. V ta namen se bo v začetku novembra odvilo prvo srečanje slovenske health-tech skupnosti.

Z dogodkom, ki bo 5. novembra potekal v Tehnološkem parku, želijo organizatorji slovenskim start-upom in tehnološki skupnosti področje predstavitvi kot atraktivno ter obenem omogočiti prenos znanja in povezati različne vidike delovanja, s katerimi se razvojna podjetja na področju zdravstva ukvarjajo.

Na portalu Startaj.si bomo v naslednjih tednih posvetili serijo člankov dogajanju v slovenskem health-tech ekosistemom. Tako boste lahko spoznali mlada podjetja, ki so na področju zdravja že dosegla globalno prepoznavnost, pisali bomo pa tudi o trendih, inovacijah in ostalih aspektih panoge. Že jutri boste tako lahko prebrali intervju s predstavnikoma organizatorjev, Gajo Zornada iz Internetweek.si in Gregorjem Cuzakom iz podjetja Marand.

Koga boste lahko poslušali

Organizatorjem - med njimi so InternetWeek.si, Start:up Iniciativa, Marand, Mesi in XLab - je k sodelovanju že uspelo privabiti nekatere slovenske strokovnjake, podjetnike in ostale soustvarjalce health-tech področja. Med drugim bo o razvoju rešitev za zdravstvo spregovoril Jakob Šušterič, direktor podjetja Mesi, Anže Droljc iz podjetja Marand bo predstavil prednosti povezovanja aplikacij in naprav, Nataša Pirc Musar pa se bo dotaknila vprašanja varstva osebnih podatkov.

Pobudniki so se lotili tudi sestavljanja »male zelene knjižice« aktivnih podjetij v visokotehnološkem zdravstvenem sektorju. Če ste med njimi, se lahko vpišete tukaj.

Več podrobnosti kot tudi obrazec za prijavo pa najdete na [www.healthday.si]

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...