So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Kako kreativnost spremeniti v uspešen posel

Čas branja: 1 min
10.10.2014  15:41
Študentska organizacija AIESEC Slovenija že šestič organizira konferenco »Slovenia Youth to business forum (Y2B)«. Rdeča nit tokratnega dogodka je vloga kreativnosti za doseganje poslovnih uspehov.
Kako kreativnost spremeniti v uspešen posel

Dogodek se bo odvil 21. oktobra na Gospodarskem razstavišču v sklopu Študentske Arene. Kot pravijo organizatorji, konferenca predstavlja odlično priložnost za mlade, ki se želijo spoznati s poslovnim svetom.

»Slovenia Youth To Business Forum mladim omogoča, da začnejo razvijati svoje sposobnosti ter nadgrajevati svoja znanja, tako na profesionalni ravni kot tudi osebnostni. Mladi imajo kreativne ideje, vendar pogosto ne vedo, kako jih izpeljati ali jih potisnejo ob stran, ker jim primanjkuje poguma,« razlaga vodja projekta Liza Dobrovoljc.

Rdeča nit letošnjega Y2B dogodka je vloga kreativnosti za doseganje poslovnih uspehov. "Naš glavni namen je spodbuditi mlade k realizaciji njihovih poslovnih idej in pridobitvi izkušenj v podjetništvu."

Na temo kreativnosti bo potekala tudi okrogla miza, na kateri bodo sodelovali Matej Knific iz podjetja Imperial Luxury Travel Solutions, Stella Korošec iz podjetja Equa, Aleš Cantarutti z Gospodarske zbornice Slovenije in Jaka Lindič z ljubljanske ekonomske fakultete.

shutterstock-114006016.1411382308.jpg.n.960px.jpg

Udeležencem bodo na voljo tudi brezplačne delavnice, vodene s strani podjetij, zasnovane na timskem delu in na praktičnih študijskih primerih. "Skozi delavnice se mladi seznanijo z aktualnimi in realnimi situacijami v podjetjih, slednja pa vzpostavijo pristen stik z bodočo generacijo zaposlenih," so zapisali organizatorji.

Več informacij o dogodku lahko najdete na www.aiesec.si/forum , kjer so tudi že odprte prijave na dogodek (prijave organizatorji zbirajo do 17. oktobra oziroma do zapolnitve mest na delavnicah).

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...