So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Bo OLAF nova slovenska Kickstarter uspešnica?

Čas branja: 1 min
23.09.2014  17:36  Dopolnjeno: 24.09.2014 09:17
OLAF je slovenski izdelek, ki združuje elemente torbe, skiroja in vozička v enem. Ekipa na platformi za množično financiranje Kickstarter zbira 27 tisoč dolarjev za začetek proizvodnje.
Bo OLAF nova slovenska Kickstarter uspešnica?

Včeraj zvečer je kampanjo na Kickstarterju odprl nov slovenski projekt. Tokrat gre za izdelek, ki združuje elemente ročne prtljage (ali nahrbtnika), skiroja in vozička. »Gre za našo vizijo urbane mobilnosti,« pravi ekipa slovenskih oblikovalcev, razvojnikov in marketinških strokovnjakov z Boštjanom Žagarjem na čelu.

OLAF-Urban-4.1411486479.jpg.n.960px.jpg

Cena: okoli 230 evrov

Izdelek, razvit in izdelan v Sloveniji, bo na voljo v dveh različicah. Prva, poimenovana OLAF Business, je križanec med ročno letalsko prtljago, vozičkom in skirojem, druga, OLAF URBAN pa združuje nahrbtnik, skiro, rolko in voziček. »Edini na trgu ponujamo štiri funkcionalnosti.« Oba modela se sicer razlikujeta v nekaterih podrobnostih, a sta oba namenjena obema spoloma, vseh starosti in lahko prenaša obremenitve, večje od sto kilogramov.

Na Kickstarterju želijo zbrati 30 tisoč kanadskih dolarjev oziroma dobrih 27 tisoč ameriških. Če bodo uspešni, nameravajo sredstva nameniti za začetek proizvodnje. »Orodja že imamo, potrebujemo torej prva prednaročila,« razlaga Žagar. Cena osnovnega modela bo 230 evrov, poslovna različica nekoliko več.

"Ker je Olaf odprta platforma za mobilnost, lahko nanj namestite poljubno torbo in sami izberete uporabo. Če je naša vizija pravilna, bodo ti skiroji v kombinaciji z javnim prevozom pomagali premagovati zadnji kilometer na poti v službo, šolo in še kam," dodaja Žagar.

OLAF-Business-1.1411486458.jpg.s.960px.jpg

Ciljajo na ameriški in evropski trg

Podobni izdelki na trgu sicer že obstajajo, kar priznava tudi Žagar. »S tovrstnimi rešitvami sem se srečal tri leta nazaj. A sem bil kot uporabnik in inovator prepričan, da ga lahko izboljšam.« Po lastnih besedah je OLAF tako bolj funkcionalen, lažji in omogoča boljšo uporabniško izkušnjo kot ostale podobne rešitve.

V primeru, da kampanja ne bo uspešna, bo ekipa iskala druge možnosti. Žagar med njimi omenja prodajo prek lastnih kanalov ali spletnih trgovin. Ciljajo sicer na ameriški in evropski trg. »Kam od tam naprej, bomo pa še videli,« dodaja.

OLAF-Business.1411486313.jpg.n.960px.jpg

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...