So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Oivo na Kickstarterju ni uspel: »Prepozno smo začeli s kampanjo«

Čas branja: 1 min
22.09.2014  10:43
Marin Medak, vodja projekta Oivo, pravi, da obupali ne bodo. Sledijo pogovori z morebitni partnerji.
Oivo na Kickstarterju ni uspel: »Prepozno smo začeli s kampanjo«

Oivo, mini prenosni polnilnik za iphone na AA-baterije, na Kickstarteju žal ni uspel doseči zastavljenega cilja, kampanjo je ekipa po dobri polovici predčasno prekinila.

Več o projektu pišemo v članku Slovenski Oivo septembra na Kickstarterju išče kupce.

medak-marin1-ih.1409593469.jpg
Marin Medak: Nismo jasno povedali, kdo smo

Marin Medak, vodja projekta, pravi, da jim kljub trdemu delu ni uspelo pridobiti dodatne medijske izpostavljenosti. »Na začetku nismo jasno povedali, kdo smo. To smo sicer hitro popravili, a začetnega vala nismo zajahali. Napredek je bil nato prepočasen,« priznava Medak.

Ob tem izpostavlja še eno napako. »Oivo je bil najprej namenjen samo uporabnikom iphonov. Začeti bi morali z izdelkom tudi za uporabnike Androida,« dodaja.

"Cilj je bil objektiven"

Sogovornik, sicer znan po tem, da je pred dvema letoma preveslal Atlantik, je na Kickstarterju za Oivo poskušal zbrati 50 tisoč dolarjev, s katerimi bi lahko financiral prvo serijo in prodor v trgovine. Uspelo mu je prepričati slabih 600 podpornikov, ki so prispevali 26 tisoč dolarjev. »Menim, da zastavljen cilj ni bil previsok, ampak povsem objektiven. Zadovoljni bi sicer bili, če bi zbrali 120 tisoč«.

Če bi kampanjo začel znova, Medak pravi, da bi izdelek javnosti predstavil veliko prej. »Že par mesecev prej bi denimo postavil spletno stran. Tako bi nas več ljudi opazili, pobrali bi več elektronskih naslovov,« dodaja.

Vse pa vendarle ni bilo zamen, idejo so kljub temu uspešno testirali in pridobili kar nekaj predlogov za izboljšave, pridobili pa so tudi nekaj kontaktov potencialnih distributerjev.

In kako naprej? Medak pravi, da bodo sedaj iskali partnerja, s pomočjo katerega bi lahko vendarle vzpostavili proizvodnjo. »Smo v pogovorih z našim proizvajalcem, da bi kot partner pristopil k projektu in prevzel nase del bremena. Če ne bomo uspešni, sledi prodaja ideje,« razlaga.

Kaj je Oivo

Oivo je majhen prenosni polnilnik za iphone 5, ki deluje na štiri AA-baterije. Oblikovan je kot obesek za ključe, da je vedno pri roki. Je iz dveh delov, ki ju magneti držijo skupaj. Obesek za ključe spremenimo v polnilnik za iphone tako, da enako, kot odpremo škatlico, razpremo oba dela. V enem delu je konektor, ki ga vstavimo v iphone. Na tem delu polnilnika so označena mesta, na katera postavimo štiri AA-baterije in jih prekrijemo z drugim delom polnilnika. Magneti v obeh delih držijo AA-baterije na pravem mestu, da se telefon začne polniti.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...