So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

'Iphone 6 predstavlja največji napredek med našimi pametnimi telefoni'

Čas branja: 2 min
10.09.2014  10:27
Ameriški tehnološki velikan Apple je predstavil težko pričakovano novo različico svojega pametnega mobilnega telefona Iphone. Poleg novega mobilnika Iphone 6 je predstavil tudi novo storitev za mobilno plačevanje Apple Pay in dolgo napovedovano pametno uro Apple Watch.
'Iphone 6 predstavlja največji napredek med našimi pametnimi telefoni'

Novi mobilnik Iphone 6 je na voljo v dveh velikostih - osnovni Iphone 6 ima 4,7-palčni (12-centimetrski), večji Iphone 6 Plus pa premore 5,5-palčni (14-centimetrski) zaslon. Iphone 5S ima 4-palčni (10-centimetrski) zaslon.

Glavni izvršni direktor podjetja Tim Cook je na posebnem dogodku, namenjenem predstavitvi letošnjih novosti v Applovi ponudbi, poudaril, da novi Iphone predstavlja največji napredek v zgodovini njihovih pametnih mobilnih telefonov.

apple.1410337413.jpg.c.960px.jpg

"Za 50- krat hitrejši od izvirnika"

Novi Iphone je tudi tanjši od predhodnika. Debelina Iphona 5S je znašala 7,6 milimetra, pri Iphonu 6 ta znaša 6,9 milimetra, pri Iphonu 6 Plus pa 7,1 milimetra, je razvidno s spletne strani Appla.

Po navedbah podjetja je novi Iphone s procesorjem A8 za 50- krat hitrejši od izvirnega Iphona, premore boljšo grafiko in je za za 50 odstotkov energijsko varčnejši.

Izboljšane so tudi lastnosti zaslona Retina HD ter vgrajene kamere Isight z osmimi megapiksli, prav tako je izboljšana podpora tehnologiji mobilne telefonije LTE.

Na njem teče novi operacijski sistem Ios 8. Ta bo sicer uporabnikom iphonov, ipadov in ipod touchov kot brezplačna nadgradnja na voljo od 17. septembra naprej.

Mobilnik ima vgrajenih več senzorjev, med drugim tudi barometer in kompas. Poleg tega ima nov način postavitve ikon na zaslonu, ko je mobilnik v ležečem položaju. Za mobilnike Apple je sicer na voljo že 1,3 milijona aplikacij.

apple1.1410337422.jpg.c.960px.jpg

Do konca leta v 115 državah

Novi Iphone bo na voljo od 19. septembra naprej, najprej v ožjem naboru držav - ZDA, Avstralija, Kanada, Francija, Nemčija, Hongkong, Japonska, Portoriko, Singapur in Velika Britanija. Prednaročila bodo začeli prejemati 12. septembra. Do konca leta pa naj bi bil novi mobilnik na voljo v najmanj 115 državah.

Za osnovni model mobilnika Iphone 6 bo treba v ZDA ob dveletni naročniški vezavi odšteti 199 dolarjev, za osnovni model mobilnika Iphone 6 Plus pa 299 dolarjev. Na voljo bosta v zlati, srebrni in sivi barvi ohišja.

apple2.1410337446.jpg

Predstavljena tudi pametna ura

Ameriški tehnološki velikan je predstavil tudi dolgo napovedovano pametno uro. Svojo prvo nosljivo napravo je poimenoval Apple Watch. Ta ima fleksibilen zaslon Retina, vrsto senzorjev ter aplikacij in poseben gumb Digital Crown, ki omogoča upravljanje ure brez zakrivanja zaslona z roko.

Podprta je tudi sinhronizacija oziroma povezava z mobilniki Iphone, tako da je mogoče z njo prejemati in pošiljati sporočila, odgovarjati na klice na mobilnik Iphone. Na uri je nameščena tudi digitalna asistentka Siri.

Apple Watch bo na voljo v več stilskih različicah, v trgovinah pa bo na voljo predvidoma v začetku prihodnjega leta, v ZDA bo zanjo treba odšteti izhodiščno ceno 349 dolarjev.

Applov nadomestek denarnice

Apple je poleg tega včeraj predstavil tudi povsem novo storitev za enostavno brezstično mobilno plačevanje Apple Pay, ki naj bi nadomestila denarnico. Podpira vodilne tri svetovne plačilne sisteme American Express, Mastercard in Visa. Na začetku oziroma oktobra bo storitev na voljo v ZDA, druge države naj bi sledile v bližnji prihodnosti.

Apple je letošnje novosti predstavil v objektu v Silicijevi dolini, v katerem je pokojni soustanovitelj Appla Steve Jobs leta 1984 predstavil računalnike Macintosh.

Gre za objekt Flint Center for the Performing Arts v kampusu v bližini Applovega sedeža v mestu Cupertino, ki ima na voljo več sedežev kot dvorane, v katerih je podjetje v zadnjih letih običajno izvajalo posebne medijske dogodke.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...