So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

S prijavo v predselekcijo si boste povečali možnosti za pridobitev semenskega kapitala

Čas branja: 2 min
09.09.2014  13:06
Potem ko se je z razpisi za pridobitev semenskega kapitala na roadshowih seznanila širša populacija (bodočih) podjetnikov, so jutri in v četrtek na vrsti znanstveniki, raziskovalci in profesorji. Rok za predselekcijski postopek je 15. september.
S prijavo v predselekcijo si boste povečali možnosti za pridobitev semenskega kapitala

Na Institutu Jožefa Stefana (IJS) se je z današnjo predstavitvijo razpisov za pridobitev semenskega kapitala začela serija dogodkov, namenjenih znanstvenikom, raziskovalcem, nadarjenim profesorjem in študentom, ki delujejo pod okriljem slovenskih univerzitetnih središč in javnih raziskovalnih organizacij.

Današnjemu dogodku bosta sledila še dva, 10. septembra v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorjem (LUI) in naslednji dan v Tovarni podjemov v Mariboru.

Kot je znano, Slovenski podjetniški sklad (SPS) v sodelovanju z iniciativo Start:up Slovenija omogoča pridobitev semenske investicije v višini 50 tisoč oziroma 200 tisoč evrov (skupaj je na voljo 2,4 milijona evrov za 2014).

SPS.1410260448.JPG.n.960px.jpg
Od leve: Urban Lapajne, organizacijski vodja Iniciative Start:up Slovenija, Špela Stres, vodja Centra za prenos tehnologij in inovacij na institutu Jožef Stefan, Maja Tomanič Vidovič, direktorica Slovenskega podjetniškega sklada in Janko Burgar, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo

SK50 in SK200 tudi naslednje leto

V podobnem obsegu kot letos bo SPS tudi 2015 nadaljeval s finančnimi spodbudami za mlada podjetja, saj ima namen podpreti okoli 400 mladih podjetij (od tega okoli sto čistih startupov oziroma podjetij, ki so mlajša od enega leta) v višini 36,2 milijona evrov. Od tega bodo zagonske spodbude znašale 5,8 milijona evrov, lastniškega financiranja v obliki tveganega kapitala v višini šest milijonov evrov ter garancij za bančne kredite s subvencijo obrestne mere v višini 22 milijonov evrov. Razpisa SK50 oziroma SK200 se bosta ponovila v enakem obsegu kot letos, s tem da bosta razpisa objavljena dvakrat.

V sprejetih strateških usmeritvah ima SPS za finančno perspektivo 2014-2020 načrtovanih skupaj za približno 320 milijonov evrov finančnih spodbud. S temi sredstvi namerava SPS podpreti približno 3.500 mladih podjetij, za katere je do leta 2020 načrtovano, da bodo ustvarila sedem tisoč novih delovnih mest z višjo dodano vrednostjo, je pojasnila direktorica sklada Maja Tomanič Vidovič.

Udeležite se predselekcije; časa imate do 15. septembra

Medtem ko se bodo predstavitve razpisov za semenski kapital znanstvenikom in študentom odvile še jutri in v četrtek, so se roadshowi za širšo populacijo zaključili prejšnji teden. Dogodkov, ki jih organizira Iniciativa Start:up Slovenija, se je udeležilo približno 300 udeležencev.

Pomembno, rok za prijavo v predselekcijo je 15. september. Zainteresirana podjetja morajo svoje prijave prek splete strani [www.startup.si] oddati najpozneje do polnoči.

"Pomembno je, da se podjetja udeležijo predselekcijsega postopka, saj jim sodelovanje v tej prvi fazi programa, v kateri jim pomagamo pri oblikovanju podjetniške ideje, poslovnega modela, učinkoviti predstavitvi in prijavi na razpis, lahko prinese do 40 dodatnih točk za prijavo.

Na podlagi pravočasno oddane prijave v pred-selekcijo, ki obsega deset ključnih vprašanj o podjetniški ideji in ekipi, bodo startup mentorji med vsemi prispelimi izbrali tiste, ki bodo povabljeni na delovni vikend. Na delovnem vikendu, ki se zaključi z demo dnevom, pa bodo izbrani najboljši kandidati, ki se bodo lahko prijavili na razpisa," je nadaljnje korake za udeležbo v novih pospeševalnikih in pridobitev sredstev prek razpisov SK50 in SK200 predstavil Urban Lapajne, organizacijski vodja iniciative.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...