So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Pred ljubljansko mestno hišo rešitev za čiščenje vode in leseno kolo

Čas branja: 2 min
04.09.2014  11:05
V sredo so se s svojimi izdelki in storitvami pred ljubljansko mestno hišo predstavili mladi podjetniki.
Pred ljubljansko mestno hišo rešitev za čiščenje vode in leseno kolo

Pestro dogajanje je potekalo v sklopu aktivnosti s skupnim imenom 'Ljubljana, podjetniško mesto', ki jih ob podpori Mestne občine Ljubljana izvajajo Tehnološki park Ljubljana, Regionalna razvojna agencije Ljubljanske urbane regije ter Javni stanovanjski sklad MOL.

IMG-3043.1409821317.JPG.c.960px.jpg
Iztok Mohorič se je predstavil s kolesom Woodster

»V Ljubljani izvajamo vrsto programov, s katerimi spodbujamo razvoj podjetništva in podjetniške kulture med mladimi, ter programov za spodbujanje visokotehnološkega podjetništva, s katerimi ustvarjamo pogoje za privabljanje domačih in tujih podjetniških pobud,« pravijo organizatorji.

Tehnološki park ponuja podporno in stimulativno poslovno okolje, ki omogoča razvoj vrhunskega tehnološkega podjetništva. Po besedah njegovega direktorja Iztoka Lesjaka gre za mesto v malem, ki trenutno vzdržuje okoli 280 podjetij.

Park tujim podjetniškim talentom v okviru projekta Go:Global Slovenia v sodelovanju s stanovanjskim skladom nudi tudi stanovanjske enote. Direktor sklada Sašo Rink je dejal, da je trenutno sicer na voljo le eno stanovanje, vendar pa jih nameravajo v prihodnosti zagotoviti še vsaj pet.

Eno glavnih poslanstev regionalne razvojne agencije je medtem zagotavljanje novih delovnih mest in kariernih priložnosti, je izpostavila direktorica agencije Lilijana Madjar.

mestna.1409823701.JPG.s.960px.jpg mestna.1409823701.JPG.s.960px.jpg
Foto: Predstavljamo podjetniške idej, ki so nam na današnjem dogodku padle v oči. O nekaterih bomo v naslednjih tednih pisali tudi bolj podrobno.

Visoko učinkoviti sistemi za čiščenje pitne vode: Ko nanotehnologija sreča mikrobiologijo, inovacijo jedrnato opisuje Jan Zrimec iz ekipe laboratorija Lapanje, ki deluje v okviru inštituta za metagenomiko in mikrobne tehnologije. Gre sicer sistem za čiščenje vode, ki združuje naravne in umetne elemente. Kot pravi sogovornik, bi rešitev lahko uporabili tako v domači kot industrijski rabi. Izdelali so že prototip. Ekipa strokovnjakov pravi, da lahko za 70 odstotkov bolj učinkovito očistijo vodo pesticida BAM kot klasični filtrirni sistemi (peščeni in z aktivnim ogljem).

RehabMeter: Gre za inovativno napravo za merjenje gibljivosti sklepov. Sistem sestavljata dva 3D brezžična senzorja, polnilna in bazna enota ter podloga. Ekipa podjetja Medifortis pravi, da je rehabilitacija po poškodbah pogostokrat premalo ciljana in ne dosega možnih rezultatov. »S pravimi pristopom je lahko mnogo bolj učinkovita. Naša naprava v primerjavi z obstoječimi napravami med drugim ponuja večjo natančnost, ponovljivost in objektivnost,« so prepričani v ekipi.

IMG-3046.1409821393.JPG.c.960px.jpg

Woodster bikes:Iztok Mohorič, strasten gorski kolesar in inovator na področju lesa, je predstavil mestno kolo iz naravnega materiala. »Kolo združuje kvaliteten slovenski les in tipično 'crusier' obliko koles,« pojasnjuje. Med drugim naj bi bila vožnja z njegovim kolesom dobra tudi za zdravje. »Le bolj absorbira vibracije kot katerikoli drugi material, zato se med vožnjo z Woodsterjem prenaša na vašo hrbtenico in sklepe bistveno manj tresljajev,« dodaja.

S2P Cycling Science: Še ena kolesarska. Podjetje S2P kolesarjem namreč ponuja diagnostično-vadbene storitve. »Glavna storitve, ki jih nudimo, so 'bike fittingi', ki delujejo na podlagi meritev sil na pedalih in zajema gibanja v 3D prostoru,« pojasnjujejo v ekipi.

Pametni zamašek: Podjetje Vorteks je razvilo Pametni zamašek (SmartCap), ki vsebuje časovnik za kuhanje čaja, »preprečuje izločanje strupenih snovi iz čaja, opozarja pred dehidracijo, meri temperaturo«.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...