So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Predstavitev razpisov za startup podjetja pritegnila več kot 250 prijav

Čas branja: 1 min
01.09.2014  17:58
Delavnice oziroma t. i. vseslovenski roadshow se bo ta in naslednji teden odvil na osmih lokacijah po vsej Sloveniji - trikrat v Ljubljani, dvakrat v Mariboru in Celju ter enkrat v Novi Gorici.
Predstavitev razpisov za startup podjetja pritegnila več kot 250 prijav

V Iniciativi Start:up Slovenija so za predstavitvene delavnice novih razpisov za startup podjetja prejeli več kot 250 prijav.

Na delavnicah bodo predstavili nova razpisa SK50 in SK200 ter nova podjetniška pospeševalnika Start:up Geek House in Go:Global Slovenija.

Programa inovativnim startupom omogočata pridobitev 50.000 ali 200.000 evrov semenskega kapitala v obliki konvertibilnega posojila ali javne lastniške investicije ter udeležbo v intenzivnem programu usposabljanja z 42 vrhunskimi mentorji, so sporočili iz iniciative.

Roadshow dogodki, kjer bodo podjetniki pridobili vse informacije, nasvete in izkušnje drugih podjetnikov, bodo organizirani po naslednjem urniku:

1. Roadshow Ljubljana, torek, 2.9., v Tehnološkem parku Ljubljana (več info na [bit.ly])

2. Roadshow Maribor, sreda, 3.9., Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru ([bit.ly])

3. Roadshow Nova Gorica, četrtek, 4.9., Primorski tehnološki park ([bit.ly])

4. Roadshow Celje, petek, 5.9., Celjski dom, Inkubator Savinjske regije ([bit.ly] )

5. Roadshow vikend Celje z individualnim svetovanjem podjetnikom, sobota, 6.9., Celjski dom, Inkubator Savinjske regije ([bit.ly])

6. Roadshow za ciljno skupino znanstvenikov in raziskovalcev, torek, 9.9., na Institutu Jožef Stefan ([bit.ly] )

7. Roadshow za ciljno skupino študentov, raziskovalcev in profesorjev Univerze v Ljubljani, sreda, 10.9., Ljubljanski univerzitetni inkubator ([bit.ly] )

8. Roadshow za ciljno skupino študentov, raziskovalcev in profesorjev Univerze v Mariboru, četrtek, 11.9.,Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru, več info na ([bit.ly]).

predstavitev-ideje-th.1389120497.jpg.n.960px.jpg

Z začetkom dogodkov se tudi uradno začenja postopek predselekcije oz. izbiranja primernih podjetij, ki se bodo potegovala za investicijo in vstop v pospeševalnika. Rok za oddajo prijav v postopek predselekcije je 15. september 2014.

Oba nova razpisa, podjetniška pospeševalnika in izvedba roadshow dogodkov, so skupni projekt Slovenskega podjetniškega sklada, gospodarskega ministrstva in Iniciative Start:up Slovenija.

Podjetniški sklad je za omenjene programe v letu 2014 zagotovil skupaj 2,4 milijona evrov, s katerimi bo v okviru obeh razpisov oziroma pospeševalnikov lahko financiral do skupaj 27 inovativnih startup podjetij - do 20 v okviru razpisa SK50 in pospeševalnika Start:up Geek House in največ sedem v okviru razpisa SK200 ter pospeševalnika Go:Global Slovenia.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...