So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Zaživela prva slovenska namizna igra, ki je uspela na Kickstarterju

Čas branja: 1 min
26.08.2014  16:38
Brata Žiga in Tim Berce sta na priljubljeni platformi za množično financiranje pred meseci uspešno zbrala denar za namizno igro Tracker. Danes sta jo tudi uradno predstavila. V prvi seriji sta izdala 180 izvodov.
Zaživela prva slovenska namizna igra, ki je uspela na Kickstarterju

Z današnjim dnem je uradno zaživela prva slovenska namizna igra, financirana s pomočjo sredstev, zbranih s kampanjo na ameriškem portalu za množično financiranje Kickstarter. Uraden zagon igre, ki sta jo zasnovala mlada podjetnika Žiga in Tim Berce, so zabeležili s posebnim celodnevnim dogodkom v trgovini z namiznimi igrami Črna Luknja v Ljubljani.

Brata Berce sta v okviru letošnje spomladanske kampanje na Kickstarterju uspela pritegniti več kot 260 podpornikov in zbrati 12.400 dolarjev.

S pomočjo teh sredstev sta namizno igro pripeljala do proizvodnje oziroma izdaje - v prvi seriji sta izdala 180 izvodov, glede na povpraševanje oz. zanimanje bodo sledile nove izdaje in morda tudi razširitve igre.

Dogodek se je sicer začel z dopoldansko okroglo mizo z naslovom Namizna igra kot start up: potrebno je znanje, ne le navdušenje, ki jo je vodil Boštjan Gorenc - Pižama.

tracker.1409063775.JPG.s.960px.jpg tracker.1409063775.JPG.s.960px.jpg
(od leve) Ana Bekš, Katja Malovrh Rebec, Boštjan Gorenc - Pižama, Žiga Berce, Poleg avtorjev Trackerja sta na njej sodelovali še predstavnica prvega muzeja namiznih iger Katja Malovrh Rebec in Ana Bekš, ki je tudi sama že razvila nekaj prototipov namiznih iger in trenutno piše diplomsko nalogo na temo psihologije družabnih iger.

Brata Berce sta med drugim pojasnila, da je razvoj igre potekal okoli tri leta. Igro sta vseskozi dopolnjevala in nadgrajevala, zadnja pravila še nekaj mesece preden sta zagnala Kickstarter kampanjo. Priljubljena platforma za množično financiranje sicer ni bila prva možnost za financiranje projekta. »Sprva sva razmišljala o založniku, a težava nastane, saj so večji založniki težko dostopni, manjši pa ne ponujajo dovolj dobrih pogojev,« je povedal Žiga Berce. Kickstarter se je nato izkazal kot zelo uspešna rešitev, ki je poleg sredstev prinesla tudi določeno prepoznavnost in platformo za testiranje igre na uporabnikih.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...