So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Zaradi slabih izkušenj pri ponudnikih storitev do dobrega posla

Čas branja: 2 min
22.08.2014  11:36
Zaradi večkratnega razočaranja nad kvaliteto opravljenih storitev, se je ekipa kreativnih tehnoloških entuziastov odločila, da postavi družbeno omrežje Omisli.si.
Zaradi slabih izkušenj pri ponudnikih storitev do dobrega posla

Omrežje služi kot točka, na kateri se srečajo ponudniki in povpraševalci različnih storitev. Iskalci storitev s pomočjo iskalnika na Omisli.si prihranijo čas in najdejo točno tisto kar iščejo.

Vsak od nas je že doživel razočaranje ob slabo opravljeni storitvi, za katero smo po možnosti plačali zajeten kup denarja. »Prevečkrat sem bil osebno razočaran nad kvaliteto priporočenih izvajalcev storitev in jezilo me je, da so lahko priporočila edini način izbire ponudnika,« pravi Mitja Pritržnik, vodja projekta Omisli.si. Zato se je skupaj z ekipo lotil razvoja družbenega omrežja, na katerem se srečujejo ponudniki in iskalci različnih storitev in izdelkov. Portal, ki je prvih 19 klikov ugledal konec marca letos, ponudnikom zagotavlja orodje za serviranje novih povpraševanj oziroma priložnosti za rast njihovega posla. »Ideja skupinskega povpraševanja je sicer že starejša, saj portala najdi-glasbenika.si in najem-fotografa.si obratujeta že od leta 2010,« dodaja Pritržnik.

omisli.si.1408700192.JPG.n.960px.jpg

Omisli.si pomaga najti pravo razmerje med ceno in kvaliteto

Jezile so jih tudi ogromne razlike v cenah med ponudniki enake storitve: »Cene pleskanja sobe se denimo razlikujejo tudi za 400 odstotkov. Pri iskanju storitev z Omisli.si pa povpraševalec prihrani čas in denar ob pridobivanju ponudb ter iskanju najbolj primernega ponudnika na trgu, saj iskalnik najde le najboljše ponudbe, ki so prikrojene zahtevam povpraševalca po kakovosti in ceni,« pravi Pritržnik.

Ustvarjalci se namreč zavedajo, da danes povpraševalci nimajo časa, da bi preklikali spletne strani vseh slovenskih ponudnikov. Enostavneje in hitreje je poslati eno povpraševanje vsem hkrati in nato prejeti različne ponudbe. Enostavna in hitra pa je tudi registracija za ponudnike, ki je brezplačna in kot pravi Pritržnik, bo tako tudi ostalo. »Kasneje bo naš poslovni model temeljil na članarinah, ki jih bodo plačevali ponudniki, ki bodo poleg osnovne registracije na portalu želeli dokupiti tudi dodatne funkcionalnosti portala, s pomočjo katerih bo njihov posel in dobiček od novih strank rasel hitreje. Za povpraševalce pa bo iskanje ponudb vedno brezplačno,« pojasnjuje.

Trenutno lahko povpraševalci na Omisli.si iščejo storitve programerjev, oblikovalcev, catering ponudnikov, slikopleskarjev, računovodji, prevajalcev, keramičarjev in ponudnikov avtodelov. Seznam ponudnikov so oblikovali na podlagi analize trga in potrebe povpraševalcev in ponudnikov. Trenutno imajo na portalu registriranih 672 ponudnikov, storitve ponudnikov pa je iskalo že 237 povpraševalcev. Ponudbo nameravajo tudi širiti. »V portal bomo vključili vsa področja, čim prej. In ko rečem vsa, mislim čisto vsa, ki smo se jih že domislili, pa tudi druga, ki nam jih bodo sugerirali uporabniki. Poleg tega razmišljamo tudi o skupkih storitev (service bundle), ampak o tem je še prezgodaj govoriti,« razlaga Pritržnik.

Slovenski trg naklonjen takšnim rešitvam

Nekaj vzpostavitev podobnih portalov sicer v Sloveniji že obstaja, a kot pravi Pritržnik tehnološko in funkcionalno zaostajajo in ne delujejo. »Konkurenco sicer pozdravljamo in je dobra, saj nočemo zaspati,« še dodaja. Sicer pa je slovenski trg takšnim rešitvam naklonjen in če je storitev dobra, jo Slovenci s pridom začnemo uporabljati. »Rast uporabe je izjemna in vem, da bo Omisli.si zelo kmalu znamka, ki jo po poznal vsakdo,« je prepričan vodja projekta.

Ekipo sestavljajo marketinški poveljnik Martin Korenjak, tehnični dirigent in vizualni specialist Primož Verdnik in izvršni kapitan Mitja Pritržnik.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...