So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Ljubljana bo gostila prvo regionalno konferenco o bitcoinu

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
kripto   dodaj
 
Čas branja: 1 min
14.08.2014  15:13
V Ljubljani bo 11. in 12. septembra potekala prva regionalna konferenca, posvečena digitalni valuti bitcoin
Ljubljana bo gostila prvo regionalno konferenco o bitcoinu

Več iz teme:  
kripto >
Obveščaj me o novih člankih:  
kripto   dodaj

Kot pravijo organizatorji, bo dogodek gostil pravnike, vlagatelje in podjetnike z vsega sveta, ki bodo predstavili prihodnost bitcoina in drugih podobnih valut ter poslovnih priložnosti, ki jih te prinašajo.

Glavni cilj konference bo poiskati odgovore na izzive, ki jih prinaša bitcoin, pridobiti vpogled v poslovne priložnosti in poslovne modele ter nove tehnologije, ki se pojavljajo v ekosistemu bitcoina, so danes sporočili iz podjetja Grecom, ki je eden od organizatorjev konference.

Udeleženci bodo na konferenci dobili vpogled v aktualno stanje v skupnosti bitcoina ter iz prve roke slišali in videli predstavitve idej, ki danes delujejo v obliki uspešnih globalnih bitcoin podjetij. Del programa na konferenci bo posvečen tudi pravnim vidikom digitalnih valut v Sloveniji, Evropi in ZDA.

bitcoin3-ss.1394738666.jpg.n.960px.jpg

Močna bitcoin skupnost

"Slovenija ima poleg svoje odlične centralne lokacije tudi izredno močno in svetovno prepoznavno bitcoin skupnost na poslovnem in tehničnem področju. To so razlogi, zaradi katerih smo se odločili organizirati konferenco v Sloveniji, na katero smo povabili številne strokovnjake s celega sveta," je dejal direktor podjetja Grecom Gregor Knafelc.

Iz Slovenije namreč izhaja ena najvplivnejših borz bitnih kovancev na svetu Bitstamp. Borza, ki ima uradni sedež sicer v Londonu, je v zadnjih 24 urah ustvarila za 2,8 milijona evrov prometa.

Med predavatelji Knafelc izpostavlja bivšega ministra luksemburške vlade in predavatelja na pariški Sorboni Jeana-Louisa Schiltza, ki bo predstavil pravne vidike poslovanja z bitnimi kovanci in primer Luksemburga, po katerem bi se lahko Slovenija zgledovala.

Udeležence pričakujejo iz različnih sfer - od startup podjetnikov in razvijalcev do predstavnikov državnih institucij, pravnikov, investitorjev in članov bitcoin skupnosti iz Slovenije, Italije in Hrvaške.

Posebno pa so vabljeni na konferenco tisti, ki še ne poznajo bitcoin kripto valute in bi želeli vstopiti v svet digitalnih valut ter si pridobiti osnovna znanja. "Konferenca bo prava priložnost za srečanje z vsebinami in ljudmi, ki se že dlje časa ukvarjajo z bitcoini in drugimi kripto valutami," pravijo organizatorji.

Podrobnosti o dogodku so na voljo na [www.bitcoin-conference.eu]


Več iz teme:  
kripto >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...