Videoklic postaja zlati standard podpornih storitev Videoklic postaja zlati standard podpornih storitev Podjetja se vse bolj zavedajo, da tehnologija videoklica postaja nuja pri zagotavljanju podpore strankam
Blockchain bo prevetril letalsko industrijo Blockchain bo prevetril letalsko industrijo Z vpeljavo tehnologije veriženja podatkovnih blokov bi letalska industrija na svetovni ravni lahko povečala prihodke in hkrati znižala stroške.
Osem najpomembnejših tehnologij za spopad z naslednjo krizo Osem najpomembnejših tehnologij za spopad z naslednjo krizo Hitra prilagoditev poslovnih modelov je ena izmed glavnih prednosti digitalne transformacije. V regiji srednje in vzhodne Evrope je Slovenija po merilu načrtovanih vlaganj v digitalizacijo uvrščena najvišje.
Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih računov

Kickstarter najbolj priljubljen, a ne nujno uporabniku najbolj prijazen

Čas branja: 1 min
11.08.2014  11:37
Če nameravate denar za svojo idejo zbirati na platformah za množično financiranje, Kickstarter ne sme biti vaša edina možnost.

Vsi poznamo Kickstarter, platformo za množično financiranje, na kateri je okoli šest milijonov podpornikov z več kot milijardo dolarjev doslej podprlo že 150 tisoč projektov.

Medtem ko o nesporni priljubljenosti, ki jo dodatno spodbujajo medijske zgodbe o ultra uspešnih projektih, ne gre dvomiti, Kickstarter kljub temu ne velja za uporabniku najbolj prijazno platformo. Vsaj tako gre soditi po lestvici, ki so jo na podlagi uporabniških mnenj oblikovali pri spletni strani CrowdsUnite. Kickstarter se je uvrstil na peto mesto, za sicer bolj specializiranimi spletnimi stranmi YouCaring, Pubslush, Seed&Spark in GiveForward.

crowdfunding kickstarter množično financiranje kickstarter

Eden od uporabnikov je denimo poudaril, da Kicksterter zaračuna petodstotno provizijo, YouCaring pa po drugi strani omogoča popolnoma brezplačno vodenje kampanje.

Za vse tiste, ki se odločate za morebitno množično financiranje nove knjige, bo najbrž bolj primerna spletna stran Pubslush. Medtem ko uspešnost tovrstnih kampanj na Kickstarterju dosega 32 odstotkov, pri Pubslushu beležijo skoraj 60-odstotno. Njihova provizija je za odstotek manjša kot pri Kickstarterju, poleg tega pa boste zbrani denar prejeli ne glede na zastavljene cilje.

Še ena izmed platform, ki je prejela višjo oceno od Kickstarterja je Seed&Spark, ki je namenjen za filmske ustvarjalce. Statistika kaže, da je na omenjeni spletni strani s svojimi projekti uspelo kar 70 odstotkom režiserjev (na KS 40 odstotkov), ki v povprečju zberejo 14.000 dolarjev (na KS pa 12.800 dolarjev)

Kickstarter je zagotovo odlična spletna stran, ki je do realizacije pomagala vrstam ideje, a ni vedno najboljša ideja. Veliko je dobrih alternativ, bodisi na nišnih straneh bodisi na straneh z nižjo provizijo, ki imajo svoje prednosti (kot tudi slabosti).

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Osem najpomembnejših tehnologij za spopad z naslednjo krizo

Hitra prilagoditev poslovnih modelov je ena izmed glavnih prednosti digitalne transformacije. V regiji srednje in vzhodne Evrope je...