So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Kickstarter najbolj priljubljen, a ne nujno uporabniku najbolj prijazen

Čas branja: 1 min
11.08.2014  11:37
Če nameravate denar za svojo idejo zbirati na platformah za množično financiranje, Kickstarter ne sme biti vaša edina možnost.
Kickstarter najbolj priljubljen, a ne nujno uporabniku najbolj prijazen

Vsi poznamo Kickstarter, platformo za množično financiranje, na kateri je okoli šest milijonov podpornikov z več kot milijardo dolarjev doslej podprlo že 150 tisoč projektov.

Medtem ko o nesporni priljubljenosti, ki jo dodatno spodbujajo medijske zgodbe o ultra uspešnih projektih, ne gre dvomiti, Kickstarter kljub temu ne velja za uporabniku najbolj prijazno platformo. Vsaj tako gre soditi po lestvici, ki so jo na podlagi uporabniških mnenj oblikovali pri spletni strani CrowdsUnite. Kickstarter se je uvrstil na peto mesto, za sicer bolj specializiranimi spletnimi stranmi YouCaring, Pubslush, Seed&Spark in GiveForward.

crowdfunding kickstarter množično financiranje kickstarter

Eden od uporabnikov je denimo poudaril, da Kicksterter zaračuna petodstotno provizijo, YouCaring pa po drugi strani omogoča popolnoma brezplačno vodenje kampanje.

Za vse tiste, ki se odločate za morebitno množično financiranje nove knjige, bo najbrž bolj primerna spletna stran Pubslush. Medtem ko uspešnost tovrstnih kampanj na Kickstarterju dosega 32 odstotkov, pri Pubslushu beležijo skoraj 60-odstotno. Njihova provizija je za odstotek manjša kot pri Kickstarterju, poleg tega pa boste zbrani denar prejeli ne glede na zastavljene cilje.

Še ena izmed platform, ki je prejela višjo oceno od Kickstarterja je Seed&Spark, ki je namenjen za filmske ustvarjalce. Statistika kaže, da je na omenjeni spletni strani s svojimi projekti uspelo kar 70 odstotkom režiserjev (na KS 40 odstotkov), ki v povprečju zberejo 14.000 dolarjev (na KS pa 12.800 dolarjev)

Kickstarter je zagotovo odlična spletna stran, ki je do realizacije pomagala vrstam ideje, a ni vedno najboljša ideja. Veliko je dobrih alternativ, bodisi na nišnih straneh bodisi na straneh z nižjo provizijo, ki imajo svoje prednosti (kot tudi slabosti).

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...