So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Nasveti, ki vam bodo povečali možnosti za pridobitev investicije

Čas branja: 1 min
08.08.2014  16:40
Iščete investicijo? Z naslednjimi nasveti lahko izboljšate svoj pristop in si povečate možnosti za pridobitev denarja.
Nasveti, ki vam bodo povečali možnosti za pridobitev investicije

O financiranju startupov smo se v zadnjih dneh na Startaj.si že razpisali. Tako lahko preberete o izkušnjah nekaterih mladih ekip, ki so že pridobile investicijo, podrobno smo analizirali dosedanje rezultate družb tveganega kapitala, nekaj koristnih nasvetov je predstavil investitor Jure Mikuž, v članku Na voljo nov semenski kapital za podporo startup podjetij pa pišemo, da je podjetniški slad objavil nov razpis za pridobitev semenske investicije.

Še tako doba ideja, zanesljiva ekipa, trden poslovni načrt, izpopolnjena izdelek in strategija ne pomenijo veliko brez denarja. Pri spletnem portalu Tech Coctail so se razpisali, kaj naj startupi upoštevajo, ko bodo iskali primernega vlagatelja.

466408377

Poiščite nekoga, ki vas bo predstavil: Večina investitorjev priznava, da se hitreje odločajo za pregled tistih ekip, katere tretja oseba že predhodno predstavi. Če ne poznate nobenega s stiki pri vlagateljih, vam ne preostane drugega, kot da okrepite svojo mrežo poznanstev.

Pozanimajte se o svojih morebitnih vlagateljih: Iščite investitorje, ki se spoznajo na vaš posel. Ne zapravljajte vašega časa s tistimi, ki jih niti ne zanima, kaj počnete.

Personalizacija: Elektronskih sporočil nikoli ne začnite z besedami: »Dragi investitor«. Predstavitev naj bo namreč prikrojena interesom vaših morebitnih vlagateljev.

Poznavanje osnov o tveganem kapitalu:Ne hodite na sestanke, kjer boste zahtevali astronomske vsote denarja in prikazovali nerealne projekcije rasti. To zgolj kaže na to, da nimate pojma, kaj investitorji počnejo ali kako oceniti svoje podjetje.

Ne iščite denarja, če se niste pripravljeni popolnoma zavezati: Čeprav je povsem normalno, da ekipa razvoj izdelka/storitve v začetku financira z lastnimi prihodki in službami, se bo prej ali slej potrebno startupu posveti stoodstotno. V nasprotnem primeru se lahko odpoveste zelencem s strani investitorjev tveganega kapitala.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...