So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Dijaško podjetje Donum Dulce uspešno zastopalo slovenske barve v Estoniji

Čas branja: 1 min
06.08.2014  14:27
Srednješolke z ljubljanske škofijske gimnazije, ki se ukvarjajo s prodajo kozmetičnih izdelkov iz naravnih sestavin, so kot prve zastopale slovenske barve na največjem evropskem tekmovanju dijaških podjetij.
Dijaško podjetje Donum Dulce uspešno zastopalo slovenske barve v Estoniji

Dijaško podjetje Donum Dulce, ki ga sestavljajo srednješolke s škofijske klasične gimnazije v Ljubljani, se je prejšnji teden udeležilo največjega evropskega tekmovanja dijaških podjetij v Estoniji. V konkurenci podjetij iz 37. držav prvih mest niso osvojili, a so si za prvi slovenski nastop na tovrstnem tekmovanju zaslužili pohvale sodnikov.

»Donum Dulce je naredil zelo dober vtis. Razumeli so poslovni model in uspeli prodati proizvode na trgu, ki je že dokaj poln. Bili so zelo dobri, še posebej, če upoštevamo, da je to prvi nastop slovenskega dijaškega podjetja na takem tekmovanju,« je povedal Marko Curavić z generalnega direktorata Evropske komisije za podjetništvo in industrijo.

10429465-538354332957615-7915025349345685146-n
Ekipa Donum Dulce

Dve članici dijaškega podjetja Donum Dulce, ki sicer izdeluje kozmetične izdelke iz naravnih sestavin, sta prejeli tudi posebne certifikate: Veronika Kavčič za opravljanje izpita ESP (Entrepreneurial Skills Pass), Ela Hudovernik pa za vodenje alumni skupine v Sloveniji.

Kot zanimivost naj dodajmo, da je na tekmovanju slavilo islandsko podjetje E14 - Magma, ki izdeluje spominke iz stekla, gline in lave.

Dijaki so sicer bili del enoletnega pilotnega programa Moje podjetje, ki ga je v šestih srednjih šolah v Sloveniji izvajal Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih, ki je nosilec programov Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE). Ta je po mnenju evropske komisije izbran kot najboljši izobraževalni program za podjetništvo.

V državah, kjer ta program izvajajo že več desetletij, ugotavljajo, da jih po petih letih od konca šolanja med tistimi, ki so bili del programa, v povprečju približno 15 odstotkov več ustvari svoje podjetje kot tistih, ki niso bili v programu, njihova podjetja ustvarijo desetino več prihodkov in imajo tudi višje dohodke.

10404429-538761622916886-2479864673162338036-n

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...